MSB’den Bilal Çokay’a ilişkin açıklama: Rütbesi geri alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MSB’den Bilal Çokay’a ilişkin açıklama: Rütbesi geri alındı
Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), emekli Tuğgeneral Bilal Çokay’ın Suriye sınırındaki insan kaçakçılığı olayına karışması nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ayırma cezası aldığını ve rütbesinin geri alındığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Suriye sınırında “makam aracıyla insan kaçakçılığı” olayına adı karışan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, Çokay’ın Yüksek Disiplin Kurulu tarafından TSK’den ayırma cezasına çarptırıldığını ve rütbesinin geri alındığını duyurdu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Polatlı’da gerçekleştirilen Ateş Serbest-2024 Tatbikatı kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı’nın son faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Aktürk, ayrıca İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları nedeniyle insani yardım ve tahliye operasyonlarına devam edildiğini belirtti.

Terörle Mücadelede Son Durum

Son bir hafta içerisinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarla 42 terörist etkisiz hale getirilirken, yılbaşından bu yana 2 bin 149 terörist etkisiz hale getirildi. Aktürk, Pençe-Kilit ve Pençe-Yıldırım operasyon bölgelerinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini belirtti.

İsrail’in Lübnan’a Saldırıları ve Tahliye Operasyonları

İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları nedeniyle, TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemileri, insani yardım malzemeleri taşıyarak Lübnan’a ulaştı. Aynı zamanda Türk vatandaşlarının tahliyesi gerçekleştirilirken, güvenliği sağlamak için TCG GAZİANTEP ve diğer gemiler de görev aldı.

Eurofighter Tedariki ve Müttefik İlişkileri

Basın toplantısında, Eurofighter Typhoon uçaklarının tedarik sürecine ilişkin de sorular yanıtlandı. MSB kaynakları, teknik seviyedeki çalışmaların sürdüğünü ve Türkiye’nin 40 adet Eurofighter Typhoon uçağı alma planının olumlu ilerlediğini ifade etti.


Yorum Yazın