Muğla Menteşe'deki orman yangınına müdahale 4'üncü gününde sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla Menteşe'deki orman yangınına müdahale 4'üncü gününde sürüyor
Abone ol
Muğla'nın Menteşe ilçesinde elektrik tellerinden kaynaklı çıkan orman yangını, kısmen kontrol altına alınmış olsa da, 4'üncü gününde havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangına 313 personel, 130 müdahale aracı, 16 helikopter ve 8 uçakla müdahale sürüyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesi Turnalı mevkisindeki ormanda 18 Ekim tarihinde, sabaha karşı saat 03.30 civarında çıkan yangın, elektrik tellerinden kaynaklandığı tespit edildi. Bölgeden yükselen dumanı fark eden vatandaşların ihbarıyla olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

313 personel ve 130 müdahale aracı ile birlikte 45 arazöz, 12 su tankeri, 13 iş makinesi, 16 helikopter ve 8 uçak ile yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Dün öğle saatlerinde yangın kısmen kontrol altına alınmış olmasına rağmen, bölgedeki ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.

Gece müdahaleye ara verilen uçak ve helikopterler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden çalışmalarına başladı. Sahil Güvenlik unsurları da hava araçlarının daha güvenli alanlardan su almasını sağlamak için tedbirler aldı.


Yorum Yazın