Muğla’da ciddi orman yangınları: Milas’ta alevler kontrol altına alındı, 2 ilçede müdahale sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla’da ciddi orman yangınları: Milas’ta alevler kontrol altına alındı, 2 ilçede müdahale sürüyor
Abone ol
Muğla’nın 3 ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilişkin açıklamalar geldi. Milas’taki yangın 4 saatlik bir uğraşın ardından söndürüldü. Ancak Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Dalaman ve Menteşe’deki orman yangınlarının sürdüğünü duyurdu.

OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ”Her ne kadar hava sıcaklıkları düşük olsa da şiddetli rüzgar Yeşil Vatan için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Dünden beri meydana gelen toplam 35 yangına müdahale ettik. Muğla Dalaman ve Menteşe’de ise devam eden yangınları en kısa sürede kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor” denildi.

Milas kontrol altında

Muğla’nın Milas ilçesinde saat 05.40 sıralarında çıkan yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu 4 saatte kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 2 hektar alan zarar gördü.

MSB 5 helikopter görevlendirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Muğla’nın Dalaman ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarında 5 helikopterin görevlendirildiğini açıkladı. Bakanlığın, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ”Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olması için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 5 helikopter görevlendirildi” denildi.


Yorum Yazın