Muğla’da çıkan yangında 100 hektarlık orman alanı zarar gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla’da çıkan yangında 100 hektarlık orman alanı zarar gördü
Abone ol
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İnişdibi’nden Kaplandağı’na kadar yayılan yangında 100 hektarlık orman alanının etkilendiğini açıkladı.

Yangının Genişliği ve Etkileri

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangının İnişdibi bölgesinden Kaplandağı’na kadar yayıldığını ve şu ana kadar 100 hektarlık bir alanın yangından etkilendiğini açıkladı.

Yangının Nedeni ve Müdahale Çalışmaları

Aras, yangının yol kenarındaki bir sebepten çıktığını belirtti ve ekledi: "Ancak Orman Bölge Müdürlüğümüzün büyük bir mücadelesi, hava ekiplerinin ciddi müdahalesi, diğer itfaiye ekiplerinin ve gönüllü kuruluşların çabalarıyla şu anda yangın durduruldu. Yaklaşık 100 hektar nitelikli orman alanı zarar gördü."

Vatandaşlara Uyarılar ve Teşekkürler

Aras, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kadar riskin yüksek olduğu bir dönemde vatandaşlarımızın da çok dikkatli olması gerekiyor. Ben geçmiş olsun diyorum. Bölge halkına Bodrum’da geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir yangın olmaz. Ama dediğim gibi yine de ucuz atlattık bu yangını," dedi.

Yangına hızlı müdahalenin önemine değinen Aras, "Zamanında müdahale etmek çok büyük önem taşıyor. Yeşil vatanımızı korumak zorundayız. İklim krizinin bu kadar hissedildiği bir dönemde ormanlarımızı korumak için her türlü önlemi alacağız," ifadelerini kullandı. Ayrıca, desteklerinden dolayı Valimize ve ekibine teşekkür etti.


Yorum Yazın