Çanakkale Belediye Başkanı

Muharrem Erkek: İmamoğlu’nun önünü kesemezsiniz, cumhurbaşkanlığı adaylığını engelleyemezsiniz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muharrem Erkek: İmamoğlu’nun önünü kesemezsiniz, cumhurbaşkanlığı adaylığını engelleyemezsiniz!
Abone ol
Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak talep edilen dava için, “Önünü kesebilir miyiz? İstanbul’u elinden alabilir miyiz? Cumhurbaşkanlığı adaylığını engelleyebilir miyiz? deniliyor. Engelleyemezsiniz efendim. Çünkü milletin gönlünde taht kurmuş. Hele hele bu tip haksız hukuksuz davalarla önünü kesemezsiniz.” dedi.

Çanakkale Büyükşehir Belediye Başkanı Muharrem Erkek bu sabah Now TV’nin canlı yayın konuğuydu.

Erkek’e “Davaya ilişkin Ekrem İmamoğlu ismi üzerinden yapılmak istenen ne?” sorusu yöneltildi.

Çanakkale Belediye Başkanı’nın yanıtı şöyle oldu:

“Hatırlayın, 2019 seçiminde Ekrem İmamoğlu çok önemli bir sonuç aldı. Bütün İstanbul seçmeni iradesini ortaya koydu ve seçti. Sonra iptal ettiler seçimi, ardından 800 bin oy farkla kazandı. Ve gerçekten 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı oldu. Yetmedi, Türkiye’de dokunabildiği her yere dokundu. Kamu yararına çok önemli işler yaptı; hortumları kesti, yolsuzlukları kesti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir tane yurt yapmamıştı Ekrem İmamoğlu başkan olana kadar. Bakın şimdi kaç tane yurt var? O yurtlarda öğrenciler çok mutlu. Kent lokantalarına bakın, kreşlere bakın, altyapı çalışmalarına, metro çalışmalarına bakın. Neden? Çünkü İstanbul’un kaynakları İstanbul için harcanıyor. (Geçmişte) nerelere harcandığını çok iyi biliyorduk. Onun için dert başka."

“ENGELLEYEMEZSİNİZ EFENDİM”

İmamoğlu için ilerlemesin, siyaset yolculuğu burada bitsin mi deniliyor? sorusuna ise cevabı şöyleydi Erkek’in:

“Önünü kesebilir miyiz? İstanbul’u elinden alabilir miyiz? Cumhurbaşkanlığı adaylığını engelleyebilir miyiz? Deniliyor. Engelleyemezsiniz efendim! Çünkü milletin gönlünde taht kurmuş. Hele hele, bu tip haksız hukuksuz davalarla önünü kesemezsiniz. Ki bizim şu anda tartışmamız da adaylık tartışması değil. CHP’nin en yetkili karar organı kurultaydan sonra parti meclisidir. Parti meclisi zamanı geldiğinde onun yöntemini her şeyini belirler, karar verir. Ama burada mesele şu; demokrasimiz ağır yara alıyor ve siz tüm Türkiye’nin itibarını dünyada zedeliyorsunuz.”  
 


Yorum Yazın