NASA’nın Crew-8 ekibi 8 aylık görevden sonra ISS’den dünyaya döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NASA’nın Crew-8 ekibi 8 aylık görevden sonra ISS’den dünyaya döndü
Abone ol
NASA’nın Crew-8 görevi kapsamında ISS’de yaklaşık 8 ay geçiren 3 astronot ve 1 kozmonot, 2 aylık gecikmenin ardından başarıyla dünyaya döndü.

NASA’nın Crew-8 misyonu kapsamında, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan 3 astronot ve 1 kozmonot, yaklaşık 8 ay süren görevlerinin ardından başarılı bir şekilde dünyaya döndü. SpaceX’in Dragon kapsülünde yer alan mürettebat, yerel saatle 03.29’da ABD’nin Florida eyaletine iniş yaptı. NASA’nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Crew-8 ekibi planlanan 6 aylık görev süresine ek olarak yaklaşık 2 ay daha ISS’de kalarak uzaydan dönmüş oldu.

Ekibin üyeleri; NASA astronotları Michael Barratt, Matthew Dominick, Jeanette Epps ve Rus kozmonot Alexander Grebenkin’den oluşuyordu. Görev süresince uzun süreli uzay uçuşlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında çeşitli araştırmalar yürüten mürettebat, değerli veriler elde ederek görevlerini başarıyla tamamladı.

SpaceX’in Falcon 9 roketiyle 3 Mart’ta fırlatılan Crew-8, NASA ve SpaceX’in ISS’de bilimsel araştırmalar ve uzun süreli görevlerde sağlık üzerine çalışmalar yapmak amacıyla başlattığı ortak görevler arasında yer alıyordu.


Yorum Yazın