NBA'nin iki dev takımı Boston Celtics ve Denver Nuggets Abu Dabi’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NBA'nin iki dev takımı Boston Celtics ve Denver Nuggets Abu Dabi’de
Abone ol
NBA'in global pazarda tanıtımını sağlayan etkinliklerden biri bu defa Abu Dabi'de

Amerikan Basketbol Ligi takımları normal sezon dışında tüm dünyada etkinliklere katılarak bir yandan NBA’in uluslararası spor pazarında tanıtımını gerçekleştirirken başka taraftan da kültürlerarası etkileşimi iki yönlü destekleyen organizasyonlara imza atıyor.

NBA takımlarının bu organizasyonlardan ilki olan Abu Dabi Oyunları 2024’e katılmak için üst üste üçüncü kez Arap Körfezi’ne gitti. Bu kapsamda Boston Celtics ve 2023 şampiyonu Denver Nuggets 4-6 Ekim tarihleri arasında 2 maç oynayacak.

Her iki karşılaşma da daha önce NBA Abu Dabi Oyunları’nın 2022 ve 2023’teki etkinliklerine ev sahipliği yapan Abu Dabi’nin Yas Adası’ndaki Etihad Arena’da yapılacak. NBA League Pass üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Nuggets’tan Jamal Murray, Nikolo Jokiç, Jaylen Brown, Jason Tatum gibi yıldızların boy göstereceği iki maç dışında tekrar aynı salonda düzenlenecek olan taraftar gününde taraftarlar, aralarında Celtics ve Nuggets oyuncularının yanı sıra NBA efsanesi Shaquille O’Neal’ın da bulunduğu ünlü oyuncularla buluşacak ve müzik etkinliğine katılacak.

Abu Dabi Oyunları dışında önümüzdeki sezonda, NBA takımlarının takviminde ABD dışında katılacağı; NBA Mexico City Oyunu 2024, NBA Kanada Serisi ve NBA Paris Oyunları başka 3 uluslararası etkinlik olacak. 


Yorum Yazın