Norveç, Türkiye'ye uygulanan savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Norveç, Türkiye'ye uygulanan savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırıyor
Abone ol
Norveç, 2019'da Türkiye'ye uyguladığı savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırma kararı aldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu karardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmede, Norveç'in 2019 yılında Türkiye'ye uygulamaya koyduğu savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırma kararı aldığını belirten Keçeli, bu adımın Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Keçeli, Bakan Fidan'ın, "Bu tip kısıtlamaların müttefiklik ruhuna uygun olmadığını" belirterek, kısıtlamaların kaldırılmasının olumlu bir adım olduğunu vurguladığını aktardı.

Norveç'in Kısıtlamaları Kaldırması Norveç, 2019 yılında Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonları nedeniyle savunma sanayii ürünlerinin ihracatına yönelik kısıtlamalar getirmişti. Türkiye ve Norveç, NATO müttefiki olarak stratejik ilişkiler sürdürürken, savunma sanayii alanında kısıtlamaların kaldırılması iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.


Yorum Yazın