Obilet’in çoğunluk hisseleri BlaBlaCar’a devredildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Obilet’in çoğunluk hisseleri BlaBlaCar’a devredildi
Abone ol

Türkiye’nin önde gelen online otobüs ve uçak bileti satış platformu Obilet, Fransız seyahat devi BlaBlaCar’ın sahibi Comuto SA tarafından devralındı. Rekabet Kurulu, bu devralmayı onayladı.

2012 yılında kurulan Obilet, yıllık milyonlarca liralık bilet satışı yaparak sektörde önemli bir konum elde etti. 2021 yılında rakibi Biletall’ı satın alarak pazar gücünü artıran Obilet, şimdi de Comuto SA tarafından yapılan devralma ile büyüme stratejisini sürdürmeyi hedefliyor.

Rekabet Kurulu, yapılan devralmaya ilişkin açıklamasında, “Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin tamamının Comuto SA tarafından devralınması işlemi uygun bulundu” dedi. Temmuz ayında yapılan başvurunun onaylanmasının ardından, satın alma ve devir işlemlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Hisse Oranı Belirsizliği

Rekabet Kurulu, hisselerin tamamının devrine onay verdiğini belirtse de, Obilet yetkilileri satış işleminin yalnızca çoğunluk hisselerini kapsadığını açıkladı. Ancak satılan hisse oranının ne kadar olduğu konusunda henüz net bir bilgi verilmedi.


Yorum Yazın