Oğuzhan Uğur’a 'Barajlar çatladı' paylaşımı için hapis talebi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oğuzhan Uğur’a 'Barajlar çatladı' paylaşımı için hapis talebi
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medya hesabı BabalaTV'den barajların çatladığı yönünde paylaşım yaptığı iddia edilen Oğuzhan Uğur ve ekibi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Uğur’un 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un 6 Şubat depremi sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunduğu iddia edilmişti. O paylaşım sonrası Uğur hakkında re'sen soruşturma başlatılmıştı. O soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in "Basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapisleri istendi.

İddianamede, sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un, sahibi olduğu 'BaBala TV' isimli hesabından 7 Şubat'ta Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın patladığı ve Hatay Antakya Yarseli Barajı'nın çatladığı yönünde paylaşımı yer aldı. Sabah'ın ahberine göre iddianamede, 8 kişi 'müşteki' sıfatıyla yer alırken Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir ise 'şüpheli' olarak yer aldı.

Oğuzhan Uğur'un ifadesine yer verilen iddianamede, söz konusu hesaptan paylaşımları kendi ekibinin yaptığını belirttiği, depremde gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi.

 Uğur ifadesinde, "Biz ekiple çalışmadan önce teyidi alınmayan hiçbir paylaşımı Twitter'dan paylaşmamaları konusunda uyardık. Paylaşımların ardından böyle bir infial bilgisi bize geldikten sonra yaptığımız kontrollerden sonra yapılan paylaşımların ses kaydı ve teyidine ulaşıldı. Bu şahıs, telefon konuşma ekibinde bulunan şüpheli Ercan Özdemir'dir. Bilgiler edinilmiş, bu teyitten sonra Yarseli Barajı'na ilişkin tweet atılmış" dediği yer aldı.

Günlerce uykusuz kalan ve yardım etme amacı taşıyan ekip var. Bölge için milyonlarca lira para toplanmasına destek olduk. Tek amacımız depremde mağdur olan bölge halkına yardım etmek'' dediği iddianamede belirtildi.

3 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.


Yorum Yazın