Oğuzhan Uğur'dan UEFA'ya tepki: Bu ceza alenen Türk düşmanlığıdır!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oğuzhan Uğur'dan UEFA'ya tepki: Bu ceza alenen Türk düşmanlığıdır!
Abone ol
UEFA'ın Merih Demiral'a Avusturya maçındaki gol sevinci nedeniyle 2 maç ceza vermesini eleştiren Oğuzhan Uğur, "Bu ceza alenen Türk düşmanlığıdır!" ifadelerini kullandı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir." denildi.

Oğuzhan Uğur ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanara UEFA'nın kararına tepki gösterdi:

"Bu ceza alenen Türk düşmanlığıdır! Irkçılıktır! Sebebi sadece avrupa falan da değildir. Evvela vatanımız içinde vatan kurma hayallerini ırkçı cümlelerle süsleyip, utanmadan bir de Türk’e ırkçı diyenlerin yaygarasıdır. Tarihini, geçmişini bilmeyenlerin dikkatini, elindeki kandan uzaklaştırıp, gözündeki sahte yaşa çekenlerindir. UEFA’ya bu cüret kendinden değil, bizzat içimizdeki Türk düşmanlarının elinden hediyedir! İyi bakın! 🇹🇷 Bu bayrak öyle on yılda bir, menfaate göre değişen bez parçalarından değildir. Bu bayrak, şehit kanlarıyla beliren şanlı, şerefli Türk bayrağıdır! Tarihi sonradan uydurulmamıştır, dün var olduğu gibi yarın da var olacaktır.  
Sabır eşiğimiz yüksek, ancak aşıldığı takdirde de sonuçları tarafınızdan çokça tecrübe edilmiştir. Çok susarız, pek de unutkanız, ancak siz siz olun, Türkiye Cumhuriyetini özünden vuracak kadar haddinizi aşmayınız."

 

 


Yorum Yazın