Öktem: Yönetmelik çıkana dek her UKOME’de olacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öktem: Yönetmelik çıkana dek her UKOME’de olacağız
Abone ol
Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde (UKOME) gerçekleşecek toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin çıkacağına dair umutlu olduklarını belirtti. Öktem, yönetmelik çıkana kadar her UKOME toplantısında bulunacaklarını vurguladı.

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) öncesinde bina önünde yaptığı açıklamada, paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin çıkacağına dair umutlu olduklarını ifade etti. Toplantıya Martı TAG kullanıcıları ve sürücüler de katıldı.

Öktem, şunları söyledi: “Bugün UKOME’de 180 bin sürücümüz ve 5 milyon yolcumuz için buradayız. Yönetmelik çıkana kadar her UKOME toplantısında olacağız. UKOME alt komisyonunda bu paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin çıkacağı netleşti. Yönetmelik geliyor ama biz yine de buradayız.”

Ayrıca, Öktem, taksi sektörü ile yaşadıkları sorunlara da değindi: “Biz taksiciler gibi yakıp, yıkan insanlar değiliz. Onlar arkamızda bulunan camları kırıp, indirmişti. Biz bir modern sanatı buraya getirdik. Bu alanda 180 bin sürücümüz için 180 tane jant var. Bugün burada 4 bin kişiyleyiz. Bu yönetmelik çıkmazsa, 24 bin, 44 bin olarak sayımız sürekli artacak. Bu dava bu iş çözülene dek sürecek. Bu işin sonuna dek arkasındayız. Taksi lobisi bizi adliye adliye koşturmasın. Hiçbir şey elde edemezler. 180 bin sürücümüz bu davadan vazgeçmez.”


Yorum Yazın