DEM Partili Sırrı Sakık, Bahçeli tokalaşmasını Muhalif'e anlattı:

"Olması gereken bu. Parlamento, yumrukların konuştuğu, ölülerin çıktığı bir yer olmamalı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Olması gereken bu. Parlamento, yumrukların konuştuğu, ölülerin çıktığı bir yer olmamalı"
Abone ol
TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Parti ile tokalaşmasının siyasi atmosferde yankısı sürerken çarpıcı değerlendirme DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'dan geldi. Muhalif'e konuşan Sakık, "Olması gereken bu. Parlamento, yumrukların konuştuğu, cinayetlerin, ölülerin çıktığı bir yer olmamalı. Kavgayla değil, sorunların diyalogla çözüldüğü bir yer olmalı" dedi.

Hülya Özmen - Muhalif Özel

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılında tüm parti grupları ve parti genel başkanları hazır bulundu. Meclis'e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin sıralarına giderken DEM Parti sırasına da uğradı. DEM Parti grubu ile ayakta kısa bir süre sohbet eden MHP Lideri, DEM Partililer ile el de sıkıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılının açılışında DEM Parti yöneticileriyle tokalaşmasına ilişkin sorulan sorulara, "Yeni bir döneme giriyoruz, dünyada barışı isterken kendi ülkemizde barışı sağlamamız lazım" dedi.

Bu olayın yankıları devam ederken çarpıcı değerlendirme DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'dan geldi.

Muhalif’e "Bunun yeni bir başlangıç olmasını umuyorum" diyen Sakık, toplumun iç barışa olan ihtiyacına dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Olması gereken bu. Parlamento yumrukların konuştuğu, cinayetler, ölülerin çıktığı bir yer olmamalı. Kavgayla değil, diyalogla sorunları çözen bir yer olmalıdır. Uzun yıllardır buna benzer, böyle tabloları görmüyoruz. Bunun yeni bir başlangıç olmasını umuyorum. Bu toplumun bir iç barışa ihtiyacı var. Biz hem mücadele hem de müzakere partisiyiz.  Söylemler parlamento içinde farklı, dışarda farklı olmamalı".


Yorum Yazın