Osaka'daki Şijonowate Belediye Başkanı Azuma Şuhei, halefini iş bulma sitesinden seçecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osaka'daki Şijonowate Belediye Başkanı Azuma Şuhei, halefini iş bulma sitesinden seçecek
Abone ol
Şijonowate Belediye Başkanı Azuma Şuhei, 22 Aralık’taki yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Azuma, halefini internet üzerinden iş bulma sitesi aracılığıyla seçerek yenilikçi bir adım atmayı hedefliyor. Adaylar, 15 Ekim’e kadar başvuru yapabilecek.

Osaka metropolündeki Şijonowate Belediye Başkanı Azuma Şuhei, yerel seçimlerde yeniden aday olmayacağını duyurdu ve halefini yenilikçi bir yöntemle belirlemeye karar verdi. Azuma, başkent Tokyo'da yaptığı açıklamada, "Tanıdığınız kişiler her zaman en doğru aday olmayabilir" diyerek, internet üzerinden iş bulma platformu olan "en Japan Inc." aracılığıyla ülke çapında yeni bir belediye başkanı adayı arayacağını bildirdi.

Adayların 15 Ekim tarihine kadar başvurularını yapabileceği belirtilirken, Azuma bu süreçte kuracağı bir siyasi grup ile adayların başvurularını değerlendirecek. Belgeleri inceledikten sonra adaylarla mülakat yapacak olan Azuma, halefini seçerek 22 Aralık'taki yerel seçimlerde onu destekleyecek.

2017 yılında 28 yaşında Japonya’nın "en genç belediye başkanı" seçilen Azuma, bağımsız aday olarak katıldığı seçimlerde 10.659 oy almış ve büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirtmişti. Şu anda, Azuma’nın bu yenilikçi aday belirleme yöntemi, Japon siyaseti için farklı bir uygulama olarak dikkat çekiyor.


Yorum Yazın