Özgür Özel: Erdoğan, Esad'a haber yolladı; muhalefetle görüşürsen anlaşma olmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel: Erdoğan, Esad'a haber yolladı; muhalefetle görüşürsen anlaşma olmaz
Abone ol
CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan’ın Esad ile görüşmek için Putin’e haber yolladığını iddia etti ve Suriye sorunu konusunda hükümeti eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen “halk buluşması”nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Özel, Erdoğan’ın Esad ile görüşmek için Putin aracılığıyla haber yolladığını ve “Önce benle görüşsün, muhalefetle görüşürse anlaşma olmaz” dediğini iddia etti.

Hatay Seçimlerine İlişkin Özeleştiri

Özel, konuşmasında, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne dair Hatay özelinde bir özeleştiri yaparak, seçmenlerin suçlanmadığını, tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirtti. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinin ardından hükümetin verdiği sözleri tutmadığını savundu ve rezerv alanlar konusuna ilişkin eleştirilerde bulundu.

Sığınmacı Sorunu Üzerine Açıklamalar

Türkiye’nin dünyanın en fazla sığınmacı barındıran ülkesi olduğunu vurgulayan Özel, Erdoğan’ın eski Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı anlaşma sonucu Türkiye’yi bir “sığınmacı kampına” çevirdiğini söyledi. Bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek, Erdoğan’a “Esad ile görüş” çağrısında bulundu. Esad’ın genel af ilan ettiğini hatırlatan Özel, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’a Suriye Çağrısı

CHP lideri, Erdoğan’a seslenerek, “Bu sorunu çözmek için Esad ile görüşme çağrımı tekrarlıyorum. Bu milli mesele hepimizi ilgilendiriyor ve bir an önce çözülmeli,” dedi. Ayrıca, gerekirse diğer siyasi parti liderleriyle birlikte Esad ile görüşülmesi gerektiğini de vurguladı.

“Türkiye İsrail’den Çok Güçlü Bir Devlettir”

Özel, Türkiye’nin İsrail’den çok daha güçlü bir ülke olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail’in bir sonraki hedefi biziz” açıklamalarına da tepki gösterdi. Özel, Türkiye’nin NATO gibi uluslararası yapılar tarafından korunduğunu ve İsrail’den gelecek herhangi bir tehdidin Türkiye için ciddi bir tehlike olmadığını ifade etti.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”

Özgür Özel, teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yemini üzerine yaşanan tartışmalara da değindi. Özel, “Teğmenlerin arkasındayız, hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz,” diyerek bu konuda hükümete eleştirilerini yöneltti.


Yorum Yazın