Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı:

Paranın dini imanı yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Paranın dini imanı yok
Abone ol
Leyla Emeç Tavşanoğlu'nun kaleme aldığı 'Paranın dini imanı yok' başlıklı yazı...

Biliyorsunuz, 7 Ekim’de Hamas denilen eli kanlı terör örgütünün İsrail’e yaptığı baskının sonrasında olanları... İsrail ordusu Gazze’yi yerle bir edip onbinlerce kişiyi öldürünce AKP iktidarı İsrail’le ticareti durdurma kararı almıştı. Ama ne karar! En resmi ağızlardan, “Artık İsrail’e ihracat yapmıyoruz,” açıklamalarına rağmen sayın iktidarımız cürm-ü meşhut (suçüstü) halinde yakalanıverdi. Nasıl mı? 

Geçen hafta İsrail’in en etkili gazetelerinden The Jerusalem Post’ta alay eder gibi şöyle bir başlıkla bir haber yayımlandı: “Gazze Krizi Sonrası Erdoğan İsrail’e İthalat-İhracat Boykotu Kararı Aldı.” Haberi birlikte okuyalım:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail mallarına boykot uygulama ve ülkeyi işgal etme tehditleri sürerken Savunma Bakanlığımız İsrail ordu üslerine elektrik sağlayan Dorad Energy’yle var olan anlaşmasını uzattı. Dorad Energy’nin yüzde 25 hissesi Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen bir iş adamına ait.

“Geçtiğimiz Nisan ayında Erdoğan, Gazze’deki savaşı bahane göstererek İsrail’e ithalat ve ihracat boykotu uygulama kararı almıştı.

“Buna karşılık olarak Dışişleri Bakanı Ysrael Katz Erdoğan’ı kınayan bir açıklama yaparak,’Erdoğan’ın tehditlerine pabuç bırakmayacağız. İsrail ekonomisi, anlaşmaları ihlal eden ve Hamas’ın hizmetinde hareket eden Erdoğan gibi bir diktatörden çok daha güçlüdür.’

“Bütün bu sert sözlere rağmen İsrail Savunma Bakanlığı, Ahmet Nazif Zorlu’nun sahibi olduğu Zorlu Holding’e para akıtmaya devam etti. İstanbul merkezli Zorlu Holding, İsrail ordusu ve Savunma Bakanlığı’na 2004’den beri elektrik sağlayan Dorad Energy’nin ortağı. “

 İSRAİL’İN EN BÜYÜK ENERJİ SANTRALLERİNDEN 

Haber, Dorad’ın İsrail’in en büyük enerji santrallerinden biri olduğuna dikkat çekerek şöyle devam ediyor:

“Aşkelon limanının güneyinde yer alan Dorad doğal gaz ve dizel yakıtıyla çalışıyor. İsrail devleti Dorad’ın yüzde 37.5 hissesine sahip. 

“Maliye Bakanı Bezalel Smotriç Türk mallarına yüzde 100 gümrük vergisi uygulanmasını savunsa da Zorlu Holding hala İsrail’in enerji alt yapısından yüksek kazanç elde etmeye devam ediyor. 

“Erdoğan’ın boykot kararından iki buçuk ay sonra, yani geçtiğimiz Temmuz’da, Zorlu’nun temsilcileri de dahil olmak üzere Dorad’ın yönetim kurulu İsrail ordu üslerine enerji akışına devam edilmesine oy birliğiyle karar vermişlerdi. Öte yandan İsrail’in enerji alt yapısını besleyen böylesine önemli bir kuruluşta Türkiye’nin hisselerinin bulunması ülke içinde sert tartışmalara sebep olmuştu. “

Bu haberin duyulmasından sonra Zorlu Holding’den yarım ağız, “anlaşmadan çekileceğiz” yollu bir açıklama geldi. Bekleyip göreceğiz. 

Bir yandan, Gazze’deki kardeşlerimiz İsrail tarafından hunharca öldürülüyor, diye kanlı göz yaşları dök. Gazze savaşının yaratıcısı katil sürüsünü bünyesinde barındıran terör örgütü Hamas’ın siyasi büro şefi İsmail Haniyye Tahran’da öldürüldüğünde, ah vah edip ulusal yas ilan et. Haniyye için baş sağlığı mesajına sansür getirdi diye Türkiye çapında Instagram’ı kes. Öte yandan İsrail’e, Azerbaycan’dan aldığın doğal gazı Yumurtalık’tan göndermeye devam edip para kırmaya devam et. 

 HANİYYE’NİN SERVETİNE NE OLDU ?

Bitmedi. Daha geçen gün İsmail Haniyye’nin hayatta kalan iki oğlu Abdüsselam ve Hemmam Haniyye Türkiye’ye gelerek Erdoğan’ı ziyaret etti. Ziyaretin nedenini merak edenler, Haniyye’nin oğulları herhalde Türkiye’nin Hamas’a verdiği destek için Erdoğan’a teşekkür ettiler, yollu tahmin yürüttüler. Ama iş sonradan anlaşıldı. Medyaya yansıyan haberlere göre meğer Haniyye’nin Türkiye’de dört milyar dolara yakın parası, yüz milyonlarca dolar değerinde de gayri menkul yatırımı varmış. Oğul Haniyyeler “Bu paralar ve gayri menkuller bizim mirasımız. Bunları ne zaman alabiliriz?” diye sormuşlar. Bence hiç umutlanmasınlar. Onlar buhar oldu. Sevdiğim tekerlemedir: 

“- Komşu komşu hu hu! Oğlun geldi mi?

- Geldi. 

- Ne getirdi?

- İnci,boncuk.

- Kime kime?

- Sana bana.

- Başka kime?

- Kara kediye.

- Kara kedi nerede?

- Ağaca çıktı.

- Ağaç nerede?

- Balta kesti.

- Balta nerede?

- Suya düştü.

- Su nerede?

- İnek içti.

- İnek nerede?

- Dağa kaçtı.

- Dağ nerede?

- Yandı, bitti, kül oldu.”


Yorum Yazın