Patlayan elektrikli scooter bir kişinin alevler içerisinde kalarak ölmesine neden oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patlayan elektrikli scooter bir kişinin alevler içerisinde kalarak ölmesine neden oldu
Abone ol
ABD’nin New York kentinde gerçekleşen elim olayda, bir elektrikli scooterın patlayarak alevler içinde kalmasının üzerine 69 yaşındaki bir adam yaşamını yitirdi.

New York İtfaiyesi (FDNY), Brooklyn’in Brighton Beach mahallesindeki bir dairede bozuk bir lityum iyon pilin elektrikli scooterı ateşe verdiğini açıkladı. 

Evde bulunan ve yangını söndürmeye personel iki kişi hafif yaralarla kurtuldu. 

Yangın, 60’tan fazla itfaiyeci ve acil müdahale ekibinin olay yerine intikal etmesinin ardından sabaha karşı söndürülebildi. 

Denetlenmemiş lityum-iyon piller tehlike oluşturuyor

Yetkililer, bir itfaiyecinin de hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirtti. 

FDNY Departman Şefi John Esposito gazeteye verdiği demeçte, “Ağır yangın koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda, bunu küçük yaralanmalarla bu kadar çabuk atlatabildiğimiz için şanslı olduğumuzu söyleyebilirim” diye konuştu. 

Yanmış scooter’ın Garmata marka olduğu anlaşılırken, hayatını kaybeden yaşlı adamın kimliği açıklanmadı.

Post’a verdiği demeçte FDNY Komiseri Robert Tucker, bu olayın kentte tehlikeli bir cihazın karıştığı dördüncü ölüm olduğunu ancak geçen yıla göre bu tür ölümlerin azaldığını söyledi ve şöyle ekledi: “İnsanlar uyarıları dinlediği için ölümler azalmış olsa da, bu dördüncü ölüm vakası ve hala çok fazla. Sıfıra ulaşana kadar denetlenmemiş lityum-iyon piller ve neden oldukları tehlikeler hakkında konuşmaya devam edeceğiz”


Yorum Yazın