Pentagon Sözcüsü Ryder: Hizbullah patlamalarında ABD'nin rolü yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pentagon Sözcüsü Ryder: Hizbullah patlamalarında ABD'nin rolü yok
Abone ol
Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarının patlatılması sonucu yaşanan olayla ilgili Pentagon'dan açıklama geldi. 9 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarının patlatılması sonucu büyük bir patlama meydana geldi. Sağlık Bakanlığı, patlamalar sonucunda biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların 200 kadarı ağır durumda.

Pentagon'un açıklamasına göre, Tümgeneral Pat Ryder, patlamaların ABD'nin bir dahli olmadan gerçekleştiğini ve ABD'nin bölgedeki askeri pozisyonunda herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu. Ryder, "Bildiğim kadarıyla, ABD'nin bunda hiçbir dahli yok. Tekrar ediyorum, bu takip ettiğimiz bir konu" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Lloyd Austin'in gerginliklerin geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşmemesi için diplomasiye odaklandığını belirtti.

Çağrı Cihazı Patlamaları
Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalar, ülke genelinde geniş bir etki yarattı. Lübnanlı yetkililer, patlamaların sorumlusunun İsrail olduğunu iddia etti, ancak İsrail’den henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail-Lübnan Çatışmaları
8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ile Lübnan arasında devam eden çatışmalarda gerilim son günlerde arttı. ABD'nin bölgedeki durumu yakından takip ettiği belirtiliyor.


Yorum Yazın