PKK lideri Öcalan’ın yeğeninden yeni çözüm sürecini destekler nitelikte açıklama: Onurlu ve büyük barış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PKK lideri Öcalan’ın yeğeninden yeni çözüm sürecini destekler nitelikte açıklama: Onurlu ve büyük barış
Abone ol

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım, Öcalan cephesi de konuşulan yeni çözüm sürecine sıcak mı bakıyor sorusunu akıllara getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşmasının ardından partisinin grup toplantısında terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için "Gelsin Meclis'te DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse ‘Umut Hakkı’ndan yararlanmasının önü ardına kadar açılsın” çağrısında bulunmuştu.

Türkiye'de PKK ile dönemin hükümeti arasında Kürt sorununu barışçıl yollarla çözmek amacıyla 2013-2015 yılları arasında başlatılmış olan "çözüm sürecinin" bir benzerinin tekrarlanması ihtimali yakın zamanda Türkiye’nin gündemine yeniden geldi.

Bahçeli'nin bu çıkışının ardından, DEM Partili Ömer Öcalan, İmralı'ya giderek teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşmüş, görüşmede Öcalan “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” mesajını göndermişti.

Yeni bir paylaşım daha yapan yeğen Öcalan, “O büyük bir enerji, büyük bir güç, büyük bir irade onurlu ve büyük barışın muhatabı, halkımız açısından stratejik liderdir.” diyerek çözüm sürecine destek verir nitelikte bir paylaşımda daha bulundu. 


Yorum Yazın