"CHP'nin yüzde 36.2 olan oyu belediye başkanlığında önce 31.0’e daha sonra 28.6’ya düştü”

Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer’den Hatay uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer’den Hatay uyarısı
Abone ol
Veri analisti, Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer adaylığını “Hatay'la ilgili 4 anket yaptık. Bütün anketlerin sonucunda Sayın Lütfü Savaş'ın ismi bir kez daha şekillendi” sözleriyle savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, oy oranlarındaki düşüşle uyarıda bulundu. Lütfü Savaş’ın Belediye Başkanı seçildiğinde CHP’nin oy oranın oranının yüzde 36.2 olduğunu belirten Ölçer, bunun 28.6'ya düştüğüne dikkat çekti. Ölçer, “Önseçim yapsanız daha kötüsü seçilebilir mi “dedi.

Hülya Özmen- Muhalif

Veri analisti, Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer adaylığını “Hatay'la ilgili 4 anket yaptık. Bütün anketlerin sonucunda Sayın Lütfü Savaş'ın ismi bir kez daha şekillendi” sözleriyle savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, oy oranlarındaki düşüşle uyarıda bulundu.  Lütfü Savaş’ın Belediye Başkanı seçildiğinde CHP’nin oy oranın oranının yüzde 36.2 olduğunu belirten Ölçer, “Bir dönem başkanlık yapıyor oy oranı yüzde 31.0'a geriliyor. Bir dönem daha başkanlık yapıyor, CHP Oy Oranı yüzde 28.6'ya düşüyor.  Yine aday gösteriliyor.  Pardon ama, siz hesap mı bilmiyorsunuz, yoksa ortada bizim bilmediğimiz bir şey mi var” dedi.  Ölçer, “Önseçim yapsanız daha kötüsü seçilebilir mi “dedi.

Ölçer’in Büyükşehir Belediye Başkanlarının Değerlendirilmesi şöyle:

Son 2 Milletvekili Seçimindeki CHP oy oranlarının karşılaştırılmasından, “Yöresinde CHP Oy Oranını Arttıran Belediye Başkanlarının “Başarılı”, Arttıramayanların “Başarısız” olduğu kriterine göre değerlendirildiğinde;

• ANKARA, MERSİN, ANTALYA, ADANA, İSTANBUL, ESKİŞEHİR, AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanlarının BAŞARILI

• İZMİR, TEKİRDAĞ, HATAY ve MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkanlarının BAŞARISIZ olduğu söylenebilir

•CHP Oy Oranı En Çok (%17.1) Artan1 ANKARA Büyükşehir Belediyesinin “EN BAŞARILI”, CHP Oy Oranı En Çok (-%8.4) Azalan MUĞLA Büyükşehir Belediyesinin “EN BAŞARISIZ” olduğu görülmektedir.

Büyükşehir Belediye Başkanlarının başarılı olup olmadıklarının bir başka kriteri de “Hizmet

Götürdükleri İlçelerden Kaçında CHP Oy Oranının Arttığıdır”.

• Bu kritere göre; ADANA Büyükşehir Belediyesi Sınırlarındaki 15 İlçenin tümünde CHP Oy

Oranları Artarken, MUĞLA Büyükşehir Sınırlarındaki 13 ilçeden sadece 1’inde arttığı, 12’sinde ise azaldığı hesaplanıyor

• Bu durumda ADANA Belediyesinin Performans Notu %100, Muğla Belediyesinin de %8 olmaktadır.

---

Özel ne demişti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Lütfü Savaş’ın  adaylığı sonrası  yoğun tepkiler üzerine  yaptığı açıklamadan bir bölüm şöyle:

"Depremden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Hatay'la ilişkilendirdik" diyen Özel, şöyle devam etti:

"O günden bugüne Hatay'a halen devletin yapmadığını yapıyorlar. Ancak depremden sonra devlete olan ve yerel yönetimlere olan büyük öfke, kırgınlığın ne boyutta olacağı noktasında biz o konuda ölçme ve değerlendirme yapmadan adım atmayacağımızı söylemiştik. Biz çoğu yerde tek bir anket yaptık, Hatay'la ilgili 4 anket yaptık. Bütün anketlerin sonucunda Sayın Lütfü Savaş'ın ismi bir kez daha şekillendi. Biz Savaş'ın ismini açıklamadıkça Hataylılar, 'Bir an önce adayımız belli olsun istiyoruz' dedi. Bununla ilgili en son il ve ilçe yönetimlerinin ıslak imzaları genel merkezimize geldi. Biz de 4 anket sonucunda adaylar arasında en iyi neticeyi alabileceğine inandığımız Lütfü Savaş'ı aday gösterdik. Benim taahhüdüm halkla inatlaşmamak. Anket de zaten CHP'lilere değil, bütün Hataylılara yapıldı. Onun ismi anketten çıktı. Kendisine eleştiriler var. Karar veriliyor, ümit ediyorum ki bu karar CHP'de en güzel karardır."


Yorum Yazın