Prof. Dr. Türker Kılıç, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Türker Kılıç, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atandı
Abone ol
Prof. Dr. Türker Kılıç, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atandı

Beyin ve sinir cerrahisi alanında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Türker Kılıç, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atandı. Prof. Dr. Türker Kılıç, hem Avrupa Bilim Sanat Akademisi ve hem de Dünya Sanat Bilim Akademisi üyesi olan ülkemizdeki tek bilim insanı. Prof. Dr. Kılıç, Türkiye'de Gamma-Knife Işın Cerrahisini ilk kullanan, Tümör Bankası, Ameliyathane MR tekniği uygulamalarını ilk başlatan ve "Glivec” isimli kanser ilacının buluşunda ve bazı mikrocerrahi yöntemlerde anatomik yenilikler sağlanmasında önemli katkıları olan bilim insanı olarak tanınıyor.

 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığına "Beyin Cerrahisi ve Beyin Tümörleri" ile ilgili yenilikçi çalışmalarıyla tanınan bilim insanı Prof. Dr. Türker Kılıç atandı. Bilim Doktorasını Anatomi alanında tamamlayan Prof. Dr. Kılıç, bundan böyle İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dekanlık görevini üstlenecek ve araştırma çalışmalarını İstinye Üniversitesi’nde sürdürecek. 

 

Nöroonkoloji, nörovasküler cerrahi, anjiyogenez, beyin tümörleri ve hipofiz adenomları gibi alanlarda bilimsel çalışmaları bulunan Prof. Dr. Türker Kılıç, beyin ve sinir cerrahisi alanında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen bilim insanlarından biri olarak tanınıyor. Harvard, Yale ve Johns Hopkins gibi dünyanın sayılı üniversitelerinde dersler veren ve yüzlerce öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Kılıç’ın 100’ün üzerinde mesleki başarı ödülü bulunuyor. Kariyeri boyunca elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar, beyin ve sinir cerrahisi alanında yürüttüğü araştırmalar ve eğitime getirdiği yenilikçi yaklaşımlarla dikkat çeken Prof. Dr. Kılıç, tıp biliminin ve cerrahi pratiğin gelişmesine önemli katkılarda bulundu.

 

Prof. Dr. Türker Kılıç kimdir?

Hacettepe, Marmara ve Harvard Üniversitelerinde eğitim alan Prof. Dr. Türker Kılıç, bilim doktorasını anatomi alanında tamamladı. Başta Harvard Tıp Fakültesi, Yale, Milano Politeknik ve Johns Hopkins Üniversiteleri olmak üzere 10’dan fazla üniversitede konuk öğretim üyesi olarak dersler verdi. 

 

Prof. Dr. Türker Kılıç’ın kariyeri boyunca gerçekleştirdiği araştırma faaliyetleri, beyin ve sinir cerrahisi alanındaki birçok önemli keşfi ve yenilikçi tedavi yöntemlerini içeriyor. Prof. Dr. Kılıç, özellikle Harvard Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirdiği araştırmalarla uluslararası arenada büyük bir saygınlık kazandı. Gerek moleküler nöroşirurji gerekse nöroonkoloji alanında yürüttüğü araştırmalar hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada geniş yankı uyandırdı.

 

Mikrocerrahi ve gamma-knife cerrahisi yöntemleri ile toplamda 30 binin üzerinde hastasının cerrahi tedavilerini yapan Prof. Dr. Kılıç, bu süreçte 49 öğrencisinin beyin cerrahı olarak yetişmesinde, 400 üzerinde tıp öğrencisinin hekim olmasında rol sahibi oldu. H-indeksi 39 olan ve 200’ün üzerinde bilimsel yayına 5,700’ün üzerinde atıf almış olan Prof. Dr. Kılıç, çeşitli beyin ameliyatı yöntemleri ve beyin tümörleri için bulunan, ama esas kullanım alanını kan kanserinde bulan “Glivec” isimli ilacın buluşunda önemli katkı sahibidir. Türkiye'de Gamma-Knife Işın Cerrahisini ilk kullanan, Tümör Bankası, Ameliyathane MR tekniği uygulamalarını ise ilk başlatanlardan olan Kılıç, 2020’de kurulan Türkiye Beyin Vakfı’nın ve İstanbul Nörolojik Bilimler Enstitüsü'nün de kurucu başkanıdır. 2015 yılında Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi’ne, Aralık 2021’de Dünya Sanat ve Bilim Akademisi’ne seçilen Kılıç, bu iki önemli akademiye seçilen ülkemizdeki tek bilim insanıdır. 100’ün üzerinde mesleki başarı ödülüne layık görülen Prof. Dr. Kılıç’ın üç kitabı bulunuyor. Bilim ve bilim eğitimi konusundaki kitap ve konferansları milyonlarca kişi tarafından izlenen Prof. Dr. Kılıç, ülkemizde günümüze kadar tıp dekanlığı görevini en uzun süre (4507 gün) yapan kişi olarak da biliniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Yorum Yazın