Saadet Partisi'nden İsrail'e yaptırımlar çağrısı: Kürecik Radar Üssü kapatılsın, ticaret durdurulsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi'nden İsrail'e yaptırımlar çağrısı: Kürecik Radar Üssü kapatılsın, ticaret durdurulsun
Abone ol
Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kürecik Radar Üssü'nün kapatılmasını ve İsrail ile tüm ticari ilişkilerin sonlandırılmasını istedi. Özdağ, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sürerken Türkiye'nin ticari ilişkilerini eleştirdi ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının devam ettiği süreçte hükümete sert eleştirilerde bulundu. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Özdağ, 7 Ekim 2023'ten bu yana 55 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 100 bin kadarının da yaralandığını belirtti.

Özdağ, İsrail'e yönelik ticarete dikkat çekerek, savaş uçakları ve tanklar için gerekli olan petrolün Türkiye üzerinden İsrail'e ulaştığını iddia etti. "İsrail'e yapılan ticaretin hemen durdurulması" gerektiğini savunan Özdağ, Kürecik Radar Üssü'nün İsrail'e hizmet ettiğini öne sürerek, üssün bir an önce kapatılması gerektiğini vurguladı.

İsrail'e Ticari ve Askeri Yaptırımlar Çağrısı: Özdağ, İsrail ile yapılan tüm silah anlaşmalarının iptal edilmesi gerektiğini belirtti ve şu çağrılarda bulundu:

  • İsrail'e yönelik doğrudan ya da dolaylı tüm ticaret sonlandırılmalıdır.
  • Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden İsrail'e sevkiyatı durdurulmalıdır.
  • İsrail ile yapılan tüm askeri eğitimler iptal edilmelidir.
  • Siyonist Yahudilerden alınan cesaret madalyası hemen iade edilmelidir.
  • İsrailli silah şirketleriyle iş yapan gerçek ve tüzel kişilere yaptırımlar uygulanmalıdır.

Adalet Bakanı'na Çağrı: Özdağ, ayrıca Adalet Bakanı’na seslenerek, İsrail ve Türkiye vatandaşı olup, savaş başladıktan sonra İsrail'e gidip savaşa katılan kişilerle ilgili soruşturmalar açılması gerektiğini vurguladı.

Özdağ’ın açıklamaları, Filistin'e destek vermeye devam eden kesimlerde yankı bulurken, Türkiye-İsrail ilişkilerinin geleceğine dair soruları da beraberinde getirdi.


Yorum Yazın