Şakir Paşa ailesi gerçek hikaye mi, uyarlama mı? Şakir Paşa ailesi kimin hikayesi? Hangi dönemi ve yılları anlatıyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şakir Paşa ailesi gerçek hikaye mi, uyarlama mı? Şakir Paşa ailesi kimin hikayesi? Hangi dönemi ve yılları anlatıyor?
Abone ol

Şakir Paşa Ailesi dizisinin hangi dönemi ve yılları anlattığıyla beraber Şakir Paşa'nın kim olduğu da araştırılıyor. Şakir Paşa ailesi gerçek hikaye mi, uyarlama mı? Şakir Paşa ailesi kimin hikayesi? Hangi dönemi ve yılları anlatıyor?

Usta isimlerin oyuncu kadrosunda yer alan "Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar", ilgi çekti. Peki Şakir Paşa ailesi gerçek hikaye mi, uyarlama mı? Şakir Paşa ailesi kimin hikayesi? Hangi dönemi ve yılları anlatıyor?

Şakir Paşa ailesi gerçek hikaye mi, uyarlama mı? 

Entrika ve sırlarla dolu Şakir Paşa ailesinin yaşamları ve ilişkilerini gözler önüne serecek olan dizinin hikayesi 1912’den itibaren başlıyor. Osmanlı'nın önemli bir paşa ailesinin bireyleri olan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, modern resmin ustası Fahrünnisa Zeid, ilk Türk gravür sanatçısı Aliye Berger ve ilk Türk seramik sanatçısı Füreya Koral gibi isimlerin hayatlarından kesitler de dizide yer alıyor.

Şakir Paşa ailesi kimin hikayesi? Hangi dönemi ve yılları anlatıyor?

Mehmet Şakir Paşa’nın aile fertlerinden oluşuyor. Kabaağaçlızade Mehmet Şakir Paşa olarak bilinen Mehmet Şakir Paşa, Kabaağaçlızase ailesine mensuptur. Mehmet Şakir Paşa, 1891-1895 yılları arasında sadrazamlık görevi yapmış olan Ahmed Cevad Paşa’nın kardeşi, aynı zamanda Halikarnas Balıkçısı olarak tanınan roman ve hikâye yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın babasıdır.

1855 ve 1914 yılları arasında yaşayan Mehmet Şakir Paşa, babasının ve annesinin ölümüyle kimsesiz kaldı. Kimsesiz kaldıktan sonra ağabeyi Ahmed Cevad Paşa ile askeri bir okula verildi. Çeşitli ülkelerde diplomatik görevlerde bulunan Mehmet Şakir Paşa, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde önemli işler üstlenmiştir.

1890 yılında Girit Valisi olarak atanan Mehmet Şakir Paşa, 1895 yılında ağabeyi Ahmed Cevad Paşa’nın sadrazamlık görevinden alınmasını protesto ederek devlet görevinden istifa etmiştir. Mehmet Şakir Paşa, Osmanlı’nın son dönemlerinde üstlendiği görevlerin yanında, yetiştirdiği sanatçı evlatları ve torunları Türk kültür ve sanat tarihinde önemli bir yer edinmiştir.

Ancak dizideki Şakir Paşa ile aynı hikayenin olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 


Yorum Yazın