Şili'de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şili'de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
Abone ol
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 7,4 büyüklüğündeki depremin Şili'nin San Pedro de Atacama bölgesinde meydana geldiğini açıkladı. Depremin yaklaşık 117 kilometre derinlikte kaydedildiği ve tsunami uyarısı yapılmadığı bildirildi. Şili kıyılarında tsunami uyarısı için gerekli koşulların oluşmadığı belirtildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Şili'nin Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama olduğunu açıkladı. Deprem, yaklaşık 117 kilometre derinlikte kaydedildi.

Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, şu ana kadar can ya da mal kaybı bildirilmedi. Depremin, Peru'nun güney bölgeleri Tacna ve Arequipa'da da hissedildiği ve halkta paniğe yol açtığı bilgisi paylaşıldı.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi'nden (Senapred) yapılan açıklamada, depremin olası zararlarının değerlendirildiği belirtildi. Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi'nden (SHOA) yapılan açıklamada ise Şili kıyılarında tsunami uyarısına yol açacak gerekli koşulların karşılanmadığı bildirildi.


Yorum Yazın