Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı!
Abone ol
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada savcı, iddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma isterken, 3 sanık için de beraat talep etti. Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapması için 30 Eylül’e ertelendi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022'de Ankara’da öldürülmesine ilişkin davada, ikinci duruşma Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü

Sabah 09.00’da başlayan duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı, 3 sanık için beraat isterken, diğer sanıklar için iddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma istedi.

Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için 30 Eylül tarihine ertelendi.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu süreçte tek kişilik hücrelerde kalan tutuklulara verilen, ezberletilmiş ifadeler var. Biz böyle karanlık bir güce karşı savaşıyoruz. Böyle giderse Sinan Ateş davası tarihin en kısa süren cinayet davası olacak. Biz diyoruz ki davalar birleştirilsin, tüm suçlular hakim karşısına çıksın. Çünkü bu dava aydınlatılmazsa Türkiye bir karanlığa sürüklenecek. Türkiye yeni Bengisu'larla yeni Banuçiçek'lerle tanışacak. Bu siyasi cinayeti dile getiren gazetecileri hedefe koydular, tehdit ettiler. Ülkü Ocakları ve MHP'ye sızmış karanlık güç var. Kişisel verilerimiz de bu karanlık gücün eline geçmiş, devlete emanet ettiğimiz her şeye emniyetteki bağlantılarıyla ulaşabiliyorlar. Bizler kadın cinayetlerinden muzdaripken, emniyet görevlileri istenen kadınların bilgilerini sormadan etmeden veriyor. Siyaset cinayetlerine dur demek isteyen herkese sesleniyorum, yargının üstündeki siyasi baskı kaldırılmalı, suça karışan herkes adilce yargılanmalıdır."


Yorum Yazın