Sokak hayvanları yasasını protesto etmek için yüzmek isteyen milli yüzücü Sunaçoğlu’na Valilik'ten müsaade çıkmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak hayvanları yasasını protesto etmek için yüzmek isteyen milli yüzücü Sunaçoğlu’na Valilik'ten müsaade çıkmadı
Abone ol
Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanlarına ”ötanazi”yi öngören yasaya karşı yapmak istediği 160 kilometrelik solo yüzme ve rekor denemesine İstanbul Valiliği’nin müsaade vermediğini açıkladı. Sunaçoğlu, ”Yüzmeme engel olabilirler şaşırmadım ama açlık grevime kimse engel olamayacak” dedi.

Valiliğin kendisine gönderdiği tebligatı sosyal medya hesabından paylaşan Sunaçoğlu, ”Yüzmeme engel olabilirler şaşırmadım ama açlık grevime kimse engel olamayacak” dedi.

Valiliğin Sunaçoğlu’na gönderdiği yazıda ”Fenerbahçe Sahilinden Sivriada yüzme etkinliği ve sokak hayvanları yasasına farkındalık oluşturmak amacıyla açlık grevi yapmak isteğiniz, Valiliğimize sunulan dilekçeden anlaşılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Valilik, rekor denemesi ile ilişkin gerekli prosedürlerin yerine getirilmediğini de belirtti.

Alper Sunaçoğlu, paylaşımında ”Dünya milletleri duyana kadar devam. Umarım gücüm nefesim bitmeden sesimi dünyaya duyurabilirim” dedi.

Sokak hayvanları için açlık grevinde

Öte yandan Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanları yasasına karşı açlık grevinde. Grevini  ”Komisyondakilerin kedi, köpek ya da ‘it’ olarak ifade edilen canlıları bizler ‘evlat’ diyoruz. İnsan evladı için her şeyi yapar. Bu nedenle bu yasa geçti, oldu, bitti denileceğini zannetmiyorum. Üzücü olaylar yaşanacak gibi öngörüyorum.” sözleriyle anlatan Sunaçoğlu, sosyal medya hesabından grevinin 4. gününde olduğunu yazdı. 

Milli yüzücü Sunaçoğlu, grevden sonuç alamaması durumunda TBMM’nin önünde ”ölüm orucuna” başlayacağını söylemişti.


Yorum Yazın