SPK, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin halka arzını onayladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SPK, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin halka arzını onayladı
Abone ol
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin pay başına 91,85 TL bedelle ilk halka arzını onayladı. Ayrıca, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1,6 milyar TL'lik bedelsiz sermaye artırımı da onaylandı. SPK, çeşitli şirketlerin borçlanma aracı ihraç başvurularına ve yeni fonların kuruluş taleplerine de olumlu yanıt verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin ilk halka arzını onayladı. SPK'nın bültenine göre, şirketin pay başına 91,85 TL üzerinden halka arz edileceği bildirildi. Bununla birlikte, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1,61 milyar TL'lik bedelsiz sermaye artırımı başvurusu da kabul edildi.

SPK ayrıca, birçok şirketin borçlanma aracı ihraç taleplerine onay verdi. Onay alan şirketler arasında Suvla Şarapları Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ (100 milyon TL), Volkswagen Doğuş Finansman AŞ (2 milyar TL), TEB Faktoring AŞ (2,45 milyar TL), ve Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ (1,1 milyar dolar) yer aldı.

SPK, ayrıca çeşitli yatırım fonlarının kuruluş taleplerini de kabul etti. Onay alan fonlar arasında Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Yeni Nesil Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Foneva Portföy Yönetimi AŞ'nin üçüncü ve dördüncü gayrimenkul yatırım fonları bulunuyor.

İdari Para Cezaları ve Erişim Engelleri

SPK, Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ paylarının halka arzından elde edilen fonların kullanımıyla ilgili yapılan incelemeler sonucunda, 2 gerçek kişi ve 1 tüzel kişiye toplam 5,83 milyon TL idari para cezası verdi. Ayrıca, internet üzerinden yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 32 internet sitesi için erişim engeli kararı alındı.


Yorum Yazın