Süreyyapaşa Çarşısı, Boğaziçi Yönetim ile yeniden hayat buluyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süreyyapaşa Çarşısı, Boğaziçi Yönetim ile yeniden hayat buluyor!
Abone ol
Maltepe Belediyesi’nin yeniden kullanıma kazandırdığı tarihi Süreyyapaşa Çarşısı artık Boğaziçi Yönetim AŞ yönetiminde olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Belediyesi ve Süreyyapaşa Vakfı'nın iş birliğinin ürünü olan projeye ilişkin Boğaziçi Yönetim Genel Müdürü Merve Öztopaloğlu, "Maltepe Belediye başkanımızın kamusal düzen hassasiyeti ve Sayın Başkanımızın şehre değer katan vizyonuyla burada yer alan bu tarihi çarşıyı, Süreyya ilmen Paşa'nın vakfettiği değerlere yaraşır şekilde Maltepelilerle ve İstanbul'a sunmak için özverili deneyimimizi sizlerle paylaşacağız" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’in çabaları ile yeniden ilçeye kazandırılmış olan Süreyyapaşa Çarşısı; KİPTAŞ siteleri, Kemerburgaz Kent Ormanı ve Büyük İstanbul Otogarı’nın yönetimini üstlenen tesis yönetimi alanın uzman şirketlerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından yönetilecek. 

İBB Boğaziçi Yönetim AŞ, Maltepe Belediyesi ve Süreyya Paşa Vakfı arasında bugün gerçekleşen Süreyyapaşa Çarşısı Yönetimi İmza Töreni’nde Boğaziçi Yönetim Genel Müdürü Merve Öztopaloğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma gerçekleştirdiler.

Boğaziçi Yönetim Genel Müdürü Merve Öztopaloğlu'nun konuşması şu şekildeydi:

“İBB Şehircilik Grubu şirketlerinden olan Boğaziçi Yönetim şirketimizi sayın başkanımıza (Ekrem İmamoğlu) söz verdiğimiz gibi Türkiye'nin en iyi tesis yönetim şirketi yapma yolunda çalışmalarımızı devam ettirdiğimiz bugünlerde, Maltepe belediye başkanımızın kamusal düzen hassasiyeti ve sayın başkanımızın şehre değer katan vizyonuyla burada yer alan bu tarihi çarşıyı Süreyya ilmen Paşa'nın vakfettiği değerlere yaraşır şekilde Maltepelilerle ve İstanbul'a sunmak için özverili deneyimimizi sizlerle paylaşacağız. Günün sonunda inşallah büyük İstanbul Otogarı'nda sayın başkanımızın vizyonuyla yarattığımız devrimi buradaki kamusal sanatsal faaliyetlerle Maltepelilerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Maltepe'ye İstanbullulara hayırlı olmasını diliyorum” 

Etkinliğinin tamamını izlemek için:

“Bugün atılan imza ile Süreyyapaşa Çarşısı artık kamu yararını gözeten bir yaklaşımla ve profesyonel bir anlayışla yönetilecek" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nın konuşmasından bir bölüm:

“İnsanlarımız şahıslara değil kurumlara güvensin. Bir millet oluşturduğu kurumlara güvenini kaybederse kendine güvenini de kaybeder. Allah korusun. Mahcup durur, ürkek durur. Hayır kardeşim. İnsanını yaşat ki devlet yaşasın. Biz her insanımızı yaşatacağız;  Hakkari'den Edirne'ye Muğla'dan Kars'a Artvin'e Sinop'tan Antalya'ya Urfa'sına Diyarbakır'ına her yerde insanımızı yaşatacağız, güçlendireceğiz. Devlet güçlenecek, millet güçlenecek. Ekrem değil devlet ve millet güçlenecek. İstanbul'un her insanı güçlenecek, Maltepe'nin her insanı güçlenecek. Böyle bakacağız meseleye, onun için gözleri kapalı bir şekilde kurumlarına güvendiği bir memleket istiyoruz. Bebeklerin sağlığını ve can güvenliğini koruyan bir memleket istiyoruz. Canımız yansın istemiyoruz. Bu bağlamda sorunlarımızın kamu gücünün halk yararını etkin ve adaletli bir şekilde kullanılmasıyla çözüleceğini bilen kişiler olarak bu anlayış içerisinde hareket edeceğiz.”


Yorum Yazın