Suriye'de Beşar Esad'dan genel af: 22 Eylül 2024'ten önce işlenen suçlar için af çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriye'de Beşar Esad'dan genel af: 22 Eylül 2024'ten önce işlenen suçlar için af çıkarıldı
Abone ol
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024'ten önce işlenen suçlar için genel af öngören bir kararname imzaladı. Askeri firar suçları da dahil birçok suç için affa tabi olunacak.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen suçlar için genel af çıkaran bir yasa hükmünde kararnameyi onayladı. Bu af, yurtiçi ve yurtdışında işlenen çeşitli suçlar ve kabahatler için uygulanacak. Affın kapsamına firar suçları, kabahatler, askerlikten kaçma ve bazı suçlar dahil olacak.

Kararnameye göre, Askeri Ceza Kanunu'ndaki iç ve dış firar suçları için cezalar tamamen affedilecek. Ancak affın, saklanan veya adaletten kaçan kişilerin teslim olmaması durumunda uygulanmayacağı belirtiliyor. Yurtiçindeki kişiler üç ay, yurtdışında olanlar ise dört ay içinde teslim olmak zorunda.

Af kapsamında yer almayan suçlar arasında rüşvet, sahtecilik, genel ahlaka aykırı kabahatler, ekonomik suçlar, elektrik hırsızlığı ve hileli iletişim hizmeti kullanımı yer alıyor. Ayrıca, kişilerin malına saldırı suçlarında mağdurlar, tazminat haklarını talep edebilecek.


Yorum Yazın