Taksim Dayanışması'ndan Gezi eylemlerinin 11'inci yıl dönümünde basın açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taksim Dayanışması'ndan Gezi eylemlerinin 11'inci yıl dönümünde basın açıklaması
Abone ol
Taksim Dayanışması, Gezi eylemlerinin 11'inci yıl dönümü dolayısıyla Taksim'de "Karanlık Gider, Gezi Kalır" pankartı açtı, basın açıklaması yaptı. Açıklamada 1 Mayıs’ta tutuklananlar için de serbest bırakılma çağrısı yapıldı.

Filistin bayrağının açıldığı eylemde, “Gezi bizim onurumuzdur yargılanamaz”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıldı. Gezi parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

Taksim Dayanışması, Gezi direnişinin 11'inci yıldönümünde Beyoğlu’nda bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimar Mühendisler Odası binası önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Gezi aileleri, siyasi parti temsilcileri, örgütler ve vatandaşlar katıldı.

“Gezi'yi yargılayamazsınız”

Cumhuriyet'in aktardığına göre açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün ulaşımı durdurarak bizlerin buraya gelmesini engellemeye çalışıyorlar. 1 Mayıs'ta Taksim meydanına çıkmak isteyenlerin önünü kesiyorlar. Ne Taksim Meydanı'na çıkmak istemek, ne 1 Mayıs'ı kutlamak istemek, ne Gezi'yi anmak istemek, ne haklarımızın peşinde koşmak, bunu talep etmek suç değildir. Suç bunu engellemektir. Bundan tam 11 yıl önce olduğu gibi bugün de her yer Taksim, her yer direniş. Gezi'yi yargılayamazsınız"

Yapılan açıklama öncesinde Gezi eylemlerinin 11. yıldönümü nedeniyle, olası bir gösteri ve protestoya karşı Gezi Parkı'nın da içinde bulunduğu Taksim Meydanı polis bariyerleriyle çevrilerek ablukaya alındı.

Metro İstanbul, saat 15.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye kapattı.


Yorum Yazın