Tavuk dönerde yağ oranı düşürülüyor: Yeni tebliğ taslağı yolda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tavuk dönerde yağ oranı düşürülüyor: Yeni tebliğ taslağı yolda
Abone ol
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı tebliğ taslağı ile tavuk dönerdeki yağ oranı yüzde 20’den yüzde 15’e düşürülecek. Ayrıca, hamburger ve sucuk ürünlerine ilişkin yeni standartlar da mevzuata eklenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, et ürünlerine dair standartları güncelleyen bir tebliğ taslağı hazırladı. Kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında yüzde 20 olan yağ oranının yüzde 15’e düşürülmesi taslakta yer alan en önemli değişikliklerden biri. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, yeni düzenleme ile dönerde yağ miktarının daha düşük olması sağlanacak.

Tebliğ taslağında ayrıca ilk kez burger tanımına yer verilerek, hamburgerin hazırlanışı da mevzuata dahil edilecek. Taslakta burger, "kıyılmış büyükbaş veya küçükbaş etlerin karışımına, yağ, lezzet vericiler ve diğer gıda bileşenleri ilave edilerek hazırlanan pişirilmeye hazır et karışımı" olarak tanımlandı.

Sucukta Yeni Kalsiyum Limiti

Bir diğer önemli düzenleme ise sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk ürünleriyle ilgili. Bakanlık, sucukların daha kolay sınıflandırılabilmesi için bazı standartları değiştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, kümes hayvanı sucuğunda kullanılan kalsiyum miktarına da yeni bir sınır getirilecek.

Tavuk Döner Fiyatları

Tavuk döner fiyatları şehirler ve gramajlara göre değişiklik gösteriyor. Türkiye genelinde tavuk döner, 60 ila 200 lira arasında fiyatlarla satılıyor.


Yorum Yazın