Taylor Swift, 1,6 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taylor Swift, 1,6 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu
Abone ol
Forbes, Taylor Swift'in kişisel servetinin 1,6 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Sanatçı, 2023-2024 Eras Tour'unun başarısıyla birlikte dünyanın en zengin kadın müzisyeni konumunu güçlendirdi.

Forbes, ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in kişisel servetini güncelledi. Swift, 1,6 milyar dolar ile dünyanın en zengin kadın müzisyeni unvanını güçlendirdi. 14 kez Grammy ödülü sahibi olan sanatçı, 2023 ve 2024 yıllarında gerçekleştirdiği Eras Tour ile büyük bir başarı yakaladı ve müzik kataloğunun değeri de arttı.

Forbes'in verilerine göre, Swift, 2024 yılında 65 konser vererek 400 milyon dolarlık kazanç elde etti. Bu konserlerden elde edilen gelirin toplamda 1.1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Swift'in servetinin yaklaşık 600 milyon doları telif hakları ve turnelerden elde ettiği gelirden oluşuyor. Sanatçının müzik kataloğunun değeri 600 milyon dolar ve gayrimenkulleri ise yaklaşık 125 milyon dolar olarak değerlendiriliyor.

Swift, Eras Turu'ndaki popülerliği ile Time dergisinin Yılın Kişisi seçildi. 2,5 milyar dolar servete sahip olan Jay-Z'den sonra en zengin ikinci müzisyen konumunda. Onu, 1,4 milyar dolarlık serveti ile Rihanna takip ediyor.


 


Yorum Yazın