TBMM, Can Atalay için toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM, Can Atalay için toplandı
Abone ol
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için toplandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti sıralarına "Size utanma yok, haysiyet yok" demesi üzerine tansiyon yükseldi ve oturuma 15 dakika ara verildi. Verilen ara sırasında AK Partili milletvekilleri ve TİP milletvekilleri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.

Genel Kurul oturumunu Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ açtı. Toplantıya MHP katılmadı. AK Parti milletvekilleri de muhalefetin toplantı yeter sayısı olan 200 için kuliste bekledi. AK Partili vekiller yoklama işlemi devam ederken Genel Kurul Salonuna girdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kırık ayakla katıldı.

Muhalefet partileri toplantı yeter sayısını bulunca Genel Kurul'da görüşmelere geçildi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, oturumu yönetme sırasının Gülizar Biçer Karaca da olduğunu belirterek Bekir Bozdağ'ın oturumu yönetmesinin doğru olmayacağını söyledi. Bunun üzerine lehte ve aleyhte konuşmalara geçildi.

Ahmet Şık, Ak Parti sıralarına  "Sizde hiç utanma yok, haysiyet yok” deyince ortalık karıştı. Ak Partililer oturdukları sıralardan kürsüye yürüdü.

Oturuma önce 15 dakika ara verildi. 

TİP Milletvekili Ahmet Şık, AK Partili milletvekilleri tarafından yumruk ve tekmeli saldırıya uğradı! Şık konuşmasına devam ederken AKP Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye yürüyerek Şık’a yumruk attı. Özalan'ın saldırısı üzerine kavga çıktı.

 

Yaşanan kavgada DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı. CHP'li vekil Burhanettin Bulut konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Meclis’te zorbalık! TBMM Genel Kurulu’nda Can Atalay için düzenlenen olağanüstü oturumda kan aktı. Yaşanan kavgada DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in kaşı açıldı."

Meclis'teki gerginlik ara vermelere rağmen hiç dinmedi. Oturuma şimdi de 45 dakika ara verildi… Grup Başkanvekilleri TBMM Başkanı tarafından arkaya davet edildi.

Özgür Özel: Utanç içindeyim bu duruma şahit olduğum için

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan şiddete ilişkin olarak, “Sözlerin havada uçuşacağı bir yerde yumruklar, tekmeler uçuşuyor. Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar. Gözümüzün önünde oldu. Kadınlara vuruyorlar. Utanç içindeyim bu duruma şahit olduğum için. Sayın Numan Kurtulmuş’un derhal tüm siyasi partilerin genel başkanları ya da grup başkanlarını toplantıya çağırmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki olaylı oturumun ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u telefon ile aradı. Yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu ifade eden Özel, Kurtulmuş’tan inisiyatif almasını ve siyasi parti temsilcileriyle yapılacak toplantıya bizzat kendisinin başkanlık etmesini istedi. 
CHP Genel Başkanı Özel, “Bu şiddeti normalleştiremeyiz. Olayların bu noktaya gelmesi konusunda sizin mutlaka inisiyatif almanız gerekiyor” dedi. Özel bir idare amirinin yaptığı saldırının izah edilemez olduğunu ifade etti. Yaşananları “rezalet” olarak nitelendiren Özel, Meclis Başkanı’ndan artan şiddete dur demesini bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını, Meclis’teki şiddet olaylarıyla ilgili bir toplantı planlanması durumunda ise bu toplantıya en üst düzeyde katılım göstereceklerini dile getirdi.


Yorum Yazın