“Seçimler kadınlarla kazanılır. Kadınların içinde bulunmadığı bir seçimi kazanmak mümkün değildir.” diyerek kadınların önemine vurgu yapan CHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Tekin Aras’ı Muhalif’le yakından tanıyoruz.
CHP’nin Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras’ın ismi duyulduğunda herkesin Aras hakkında ilk söylediği mesleği oluyor. Aras’ın mesleği ne mi?
Tekin Aras, medreselerde eğitim almış; Laleli, Boğazköy, Kağıthane, Topkapı ve Arnavutköy’deki cami ve Kuran kurslarında çalışmış bir imam.
2013’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gassal olarak giren Aras, İmamoğlu döneminde ise biriminde koordinatör olmuş.
Siyasete girişi de Ekrem İmamoğlu İBB’sindeki yapıyı gördükten sonra gerçekleşiyor.
Yeni nesil politikacı imajının güzel bir örneği olan Tekin Aras’ın halkla kurduğu üst düzey ilişkiyi isterseniz bir örnek üzerinden anlatalım sizlere…
Genç siyasetçi sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Arnavutköylü kadınlara şöyle sesleniyor:
“ Seçimler kadınlarla kazanılır. Kadınların içinde bulunmadığı bir seçimi kazanmak mümkün değildir. Günlere çağırın beni, bak çeyreğimi alır gelirim. Hiç sıkıntı yok. Eşim de çok iyi kurabiye yapar, börek yapar. Getirir size, beraber yeriz. Kısır günlerine çağırın. Beni insanlarla buluşturun. Bekliyoruz sizden kesinlikle. Burası bizim için önemli.”
Aras’ın bu söylemi lafta kalmıyor. Alıyor çeyrek altınını kadınlar gününe gidiyor. Orada büyük bir coşku ve sevgi gösterisiyle karşılandığından bahsetmeye gerek bile yok. Halktaki bu yoğun ilgi sokaklarda olduğu gibi miting meydanlarında da görülüyor.
Hatta kentte miting gerçekleştiren İmamoğlu’nun Arnavutköy’deki kalabalığı gördüğünde, “Bu senin kitlen mi, benim kitlem mi?” dediği belirtiliyor.
Kafanızda bir Tekin Aras tablosu çizdiğimizi düşünüyor ve gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlere sunuyoruz…
CHP’nin Arnavutköy adayı neden Tekin Aras? Siyaset sahnesine çıkarken ki amacınız neydi?
Bir ilçenin ihtiyaçlarını en iyi bilen kişi, oranın tozunu yutan, sokağında bilye süren, misket oynayan, top koşturandır. Biz yola çıkarken çocukluk yıllarımızın geçtiği mahallelerin yıllardır gördüğümüz eksikliklerini tam etmeyi amaç edindik. Okumuş insanın halkına borcu olur. Şükür ki cumhuriyet, derdi olan bir vatandaşın kendi ilçesine hizmet edebilme fırsatını sunuyor. Bu sayede göreve talip olduk.
Derdimiz ve hedefimiz, ilçemize bir kimlik kazandırmak.
Peki Arnavutköy’ü nasıl tanımlarsınız?
Genel anlamda kendine yetemeyen bir ilçeden söz ediyoruz. 7 belde belediyesinin birleşmesi ile oluşup tüm ihtiyaçları için tek bir merkeze toplanmak zorunda kalan vatandaşlar düşünün.
Beraberinde oluşacak trafik, eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçların tümünü aynı zaman diliminde gerçekleştirmek zorunda kalıyorsunuz.
9 farklı imar uygulaması ile dikey-yatay, estetik olmayan ve kimliksiz bir ilçe.
Diğer ilçelerin sahipsiz sokak canlılarının terkedildiği, hafriyat çöplüğüne dönmüş ve kimsenin sağlık, turizm ya da eğitim amacıyla yolunu bile kullanmadığı bir coğrafya.
Bununla birlikte bizim için her zaman öncelik, insana yatırımdır. Hemşerilerimiz daha mutlu ve yaşanabilir Arnavutköy’e ihtiyacı var. Bunun yolu, kaliteli bir eğitim hizmeti, işleyen sağlık sistemi, ulaşabilir ve diğer ilçelerce takip edilen, örnek bir Arnavutköy oluşturmaktan geçer.
Kentin sorunlarına çözüm önerileriniz nelerdir?
Çözüm için birçok projemiz bulunmaktadır. Fakat projelerimizin bir kısmını genel anlamda birkaç başlıkta toplayabiliriz.
Eğitim projelerimiz
- Okul sayısının arttırılarak, sınıf başına düşen öğrenci sayısının azaltılması
- Öğretmenevi yapılması
- E-Arnavutköy okulu ile online eğitimler
- Meslek kursları ile nitelikli personeller yetiştirilmesi
- Okul-sanayi iş birliği
- Çocuk üniversitesi projesi
- Vakıf üniversitesi kurulması
İmar projelerimiz
- Çeşitli imar uygulamalarının düzenlenmesi
- İmara açılan, açılacak olan dere yataklarının imar düzenlemeleri
- Kamuya ait, terkedilmiş imar alanlarının planlarına uygun değerlendirilmesi
- Estetik bir imar planlaması
- Afetlere dayanıksız konut ve işyerlerinin dönüşümü
Sağlık-spor-kültür-sanat projelerimiz
- Her mahalleye ihtiyacı kadar semt polikliniği
- Sağlık taramaları
- Evde sağlık hizmetleri
- ‘Biliyorum, hastalanmıyorum’ mottosu sağlık eğitimleri
- Her yaş için spor projeleri (semt statları, kapalı-açık spor salonları, fitness salonları)
- Engelli vatandaşlar için spor merkezleri
- Açık ve kapalı kültür sanat atölyeleri
- Festival-panayır günleri
Yaşanabilir bir Arnavutköy için diğer projelerimiz
- Ulaşım sorunlarının çözümü için; alt-üst geçitler, ilçe içi ring hatlar, trafiğe neden olan hizmet ihtiyaçlarının tüm ilçeye yayılması, dengeli nüfus dağılımı
- Sosyal ve turistik tesislerin kurulması
- Belediye hizmetlerinin tüm vatandaşlara ulaştırılması için aktif bir belediyecilik hizmeti
2029 için nasıl bir Arnavutköy hedefiniz var?
Ben ve ekibim yola kısa vadeli planlar yaparak çıkmadık. Birinci, ikinci ve üçüncü öncelikli projeler hazırladık. 2029 yılına geldiğimizde vatandaşlarımızın haklarını ve oylarını helal ettikleri bir yönetim olarak anılmak istiyoruz.
Yaşanabilir ve mutlu insanlar kenti olan bir Arnavutköy hayal ediyoruz. Günü geldiğinde değişen, yenilenmiş ve şeffaf belediyecilik ile yeni bir 5 yıl daha talep edeceğiz.
2029 yılı Arnavutköy’ün, eğitim, sağlık, ulaşım, spor, kültür, sanat gibi birçok alanda örnek alındığı bir yıl olacak.
Bir derdimiz var, derdi olan hemşehrimizin kalmaması.
Yorum Yazın