TEKNOFEST Adana sona erdi: 1 milyon 100 bin ziyaretçi ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEKNOFEST Adana sona erdi: 1 milyon 100 bin ziyaretçi ağırladı
Abone ol
TEKNOFEST Adana, beş gün süren etkinliklerin ardından sona erdi. Festivalde sergilenen teknolojiler ve gösteriler büyük ilgi toplarken, 1 milyon 100 bin ziyaretçi katılımıyla rekor kırıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen TEKNOFEST Adana, beş gün süren etkinliklerin ardından sona erdi. Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu festival, Adana Havalimanı'nda 2 Ekim'de başlamış ve 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamıştır.

Gösteriler ve Teknolojik Tanıtımlar

Festivalde, Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Atak helikopterleri, F-16 uçakları ve daha birçok hava aracı tarafından gerçekleştirilen akrobasi gösterileri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ayrıca, teknoloji simülasyonları, bilimsel atölyeler ve sergiler her yaştan katılımcı için heyecan verici anlar yaşattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımı ve Selçuk Bayraktar'ın Değerlendirmesi

Festivalin en dikkat çeken ziyaretçilerinden biri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Ekim'de etkinliğe katılarak alandaki gelişmeleri izledi. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Anadolu Ajansı Teknoloji Masası'nda festivale ilişkin değerlendirmelerde bulunarak projelerin önemini vurguladı.

İlklerle Dolu Bir Festival

Bu yıl ilk kez sergilenen Türkiye'nin otomobili Togg'un sedan modeli T10F, büyük ilgi gördü. Ayrıca ANKA III ve Bayraktar TB3, halka açık ilk uçuşlarını Adana'da gerçekleştirdi. Festivaldeki bir diğer yenilik ise, katılımcıların "Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı" ile Çanakkale ruhunu yaşama fırsatı bulmaları oldu.

Çocuklar İçin Özel Projeler

Çocuklara yönelik olarak başlatılan "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesi kapsamında, 40 bin öğrenci festival coşkusunu yaşadı. Festival boyunca çocuklar için bilim gösterileri, müzikaller ve bilgi yarışmaları düzenlendi.

1 Milyon 100 Bin Ziyaretçi ile Rekor

Toplamda 1 milyon 100 bin kişinin katıldığı TEKNOFEST Adana, insansız hava araçlarından yapay zekaya, otonom sistemlerden uzay teknolojilerine kadar birçok alanda inovatif projeye ev sahipliği yaptı. Festivalde yer alan teknolojiler, özel ve kamu kurumlarının stantlarında ziyaretçilere tanıtıldı.


Yorum Yazın