TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan yabancı VAR hakemi açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan yabancı VAR hakemi açıklaması
Abone ol
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Şimdi evlatlarımıza güvenmeyeceğiz de yabancıya mı güveneceğiz?"

"Amacımız kardeşlik hukukunu geliştirip, marka değerini yukarıya çıkarıp 500 değil, 1 milyar dolara niye çıkmasın? Biz el ele vereceğiz, Türk futbolunu bu noktaya taşıyacağız."

"600 sene dünyayı yönetmiş milletin evlatlarıyız. Şimdi evlatlarımıza güvenmeyeceğiz de yabancıya mı güveneceğiz?"

"Artık bu iklimi değiştirelim"

Samsun ve Trabzon arasında bir sorun bulunmadığına işaret eden Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon ile Samsun'un arasında sorun olma gibi bir durum söz konusu değil. Ben Samsunspor forması giyip Samsunsporlu seyircilerin arasında da maç seyredeceğim. Kaldı ki ben Diyarbakır'a gittim, maç seyretmeye. Artık bu iklimi değiştirelim. Geçen hafta 4 büyük kulüp başkanıyla üç saatlik toplantı yaptık. Kavga ederek marka değerini yükseltemiyoruz. Bunun Avrupa'da örnekleri var. Aslında biz ortağız, bir şirket var. Herkes şirketin hissedarıdır ama hafta sonu sahada rakibiz. Mücadele edecek takımlar, sahada oynayacak, hak eden kazanacak ama maç bittikten sonra bir şirket, bir ortak, bunu kavga ederek büyütemezsiniz, marka değerini yukarıya çıkaramazsınız. Yıllardan beri bu kısır döngü devam ettiği için Türk futbolu, bugün 500 milyon dolar yayın gelirinden 80'e düşmüştü, bugün 180 ama amacımız kardeşlik hukukunu geliştirip, marka değerini yukarıya çıkarıp 500 değil, 1 milyar dolara niye çıkmasın? Biz el ele vereceğiz, Türk futbolunu bu noktaya taşıyacağız."

"Siyah, anında beyaz olmuyor"

Hacıosmanoğlu, topun oyunda kalma süresini artıracak ve futbolun marka değerini yükseltecek yenilikler yapacaklarını dile getirerek, "UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'den ricada bulunduk, Avrupa'nın en iyi hakem eğitmen hocasını gönderdi. Federasyonumuzda işe başladı. Siyah, anında beyaz olmuyor. Burada 20-30 senenin birikimi var. Şu an genç, pırıl pırıl hakemlerimiz var. Onları karakterli ve ahlaklı şekilde yetiştireceğiz. Eksikler de zaman içinde tamamlanacak. Elbette ki sahadaki hakem performansı da futbolun kalitesinde çok önemli. Zamana ihtiyacımız var. Zamanla kulüplerimizle el ele vererek bunları düzelteceğiz." diye konuştu.


Yorum Yazın