TFF, Blogger‘ın alan adı blogspot.com'a erişim engeli getirdi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TFF, Blogger‘ın alan adı blogspot.com'a erişim engeli getirdi!
Abone ol
Google’ın ücretsiz blog platformu Blogger‘ın alan adı blogspot.com, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından “korsan yayınlarla mücadele” amacıyla erişime engellendi. Kullanıcılar, siteye girmeye çalıştıklarında TFF’nin engelleme kararını belirten bir uyarı ile karşılaşıyor.

Google’ın blog servisi Blogger, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından erişime engellendi. Kullanıcılar, blogspot.com adresine erişmeye çalıştıklarında, “Bu internet sitesi (blogspot.com) aşağıdaki karara istinaden erişime engellenmiştir… Türkiye Futbol Federasyonu; 22.10.2024 tarihli 047-05 D.iş sayılı kararı” mesajı ile karşılaşıyor.

TFF, bu engelleme kararını “korsan yayınlarla mücadele” kapsamında aldığını duyurdu.

TFF’ye Erişim Engeli Yetkisi

TFF, 25 Aralık 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 7346 sayılı kanun ile 5894 sayılı Türk Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’a (“TFF Kanunu”) eklenen Ek Madde 1 uyarınca, mahkeme kararı olmadan erişim engeli getirme yetkisine sahip.

Erişim engeli kararı verilmesi için, futbol müsabakalarının yayınlarının hukuka aykırı bir şekilde sunulması gerekmektedir. TFF, ihlali tespit ettikten sonra ihlalin gerçekleştiği bölgeye yönelik erişim engeli kararı alabiliyor. Eğer kısmi bir engel, ihlalin önlenmesine yardımcı olmazsa, siteye yönelik genel bir erişim engeli uygulanabiliyor.


Yorum Yazın