TFF'de seçim günü: Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu yarışacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TFF'de seçim günü: Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu yarışacak!
Abone ol
TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün Ankara'da yapılacak. Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışacak. Bütçe ve hesaplar ibraya sunulacak.

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara'da Gerçekleşecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara'da JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayacak. Toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanacak.

Mali Genel Kurul ve Bütçe Onayı

Toplantıda, 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetleri ibraya sunulacak. Ayrıca 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçe onaya sunulacak. İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçimi yapılacak.

Genel Kurul Toplanma Esasları

Genel Kurul çağrısına göre, ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. İlk gün çoğunluk sağlanamazsa genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3'te biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluğun olmaması halinde genel kurul 26 Temmuz'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

Başkan Adayları

Başkanlık seçimi için 3 adayın başvurusu kabul edilmişti: mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu. Ancak, Servet Yardımcı, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Başkanlık seçimine girebilmek için adayların, kongre günü delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor.

Yeni Başkanın Görev Süresi

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.


Yorum Yazın