Ticaret Bakanlığı'ndan yeni ikinci el araç ödeme sistemi: Güvenli alışveriş başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ticaret Bakanlığı'ndan yeni ikinci el araç ödeme sistemi: Güvenli alışveriş başlıyor
Abone ol
Ticaret Bakanlığı, 27 Eylül'den itibaren ikinci el araç alışverişlerinde dolandırıcılığı önleyecek yeni "Güvenli Ödeme Sistemi"ne geçileceğini açıkladı. Yeni sistem, alım satım işlemlerini daha güvenli hale getirecek.

Ticaret Bakanlığı, 27 Eylül'den itibaren ikinci el araç alışverişlerini daha güvenli hale getirecek ve dolandırıcılık vakalarını ortadan kaldıracak yeni bir ödeme sistemine geçileceğini duyurdu. Bakanlık, Türkiye Noterler Birliği ile iş birliği içinde hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi'nin bu tarihten itibaren zorunlu hale geleceğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği iş birliği ile hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül tarihi itibari ile zorunlu hale gelecek."

Yeni sistemin nasıl uygulanacağı ise şu şekilde açıklanıyor: Satıcı, güvenli ödeme sürecini başlatacak. Alıcı, notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatıracak. Satışın onaylanmasının ardından güvenli hesapta bekleyen para, anında satıcının hesabına geçecek. Bu yöntemle, araç alım satım işlemleri güvence altına alınmış olacak.

Bu adım, ikinci el araç alışverişlerinde dolandırıcılık riskini minimize ederek hem alıcıların hem de satıcıların işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacak.


Yorum Yazın