Tülay Hatimoğulları Oruç: Saray, 15 saniyede bir emekli maaşı harcıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tülay Hatimoğulları Oruç: Saray, 15 saniyede bir emekli maaşı harcıyor
Abone ol
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Tülay Hatimoğulları Oruç'un satır başları şöyle:

“TÜRKİYE KAYBETTİ”

15 Temmuz 2016 askeri kalkışmanın yıl dönümüne dikkati çeken Hatimoğulları, geçmiş dönemlerde yaşanan tüm darbedelerin en ağır bedelini işçilerin, emekçilerin, yoksulların, solcuların, sosyalistlerin ve muhaliflerin ödediğini söyledi. Hatimoğulları, “Bizler DEM Parti geleneği olarak siyasi ve askeri darbelere karşı tutumuz çok açık ve nettir. Darbelerin sadece kazananı, o darbeyi gerçekleştiren klik ve ona bağlı güçler olmuştur. Kaybedeni de Türkiye olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminin ve devam eden darbenin kaybedeni yine Türkiye olmuştur” dedi.

BÜYÜK BİR KOMPLODUR

AKP’nin askeri kalkışmadan nemalandığını belirten Hatimoğulları, “Ankara Gar Katliamı ve Suruç Katliamı’ndan sonra iktidar, ‘Bu katliamlar iyi oluyor bizlerin oyları artıyor’ diyerek, bu katliamlar üzerinden, yani insan kanı üzerinden bu rejimi inşa etti. 15 Temmuz Türkiye halklarına karşı kurulmuş büyük bir komplodur. 15 Temmuz Türkiye’de zamana yayılmış siyasi darbedir ve kolluk kuvvetleri ile yargı tarafından desteklenmiş bir darbedir” diye konuştu.

"Asıl mağduru toplum oldu"

"15 Temmuz’un asıl mağduru toplumdur. O gün bugündür ekonomi tam bir çöküş içinde, siyaset tam bir çöküş içinde, demokrasinin kırıntısı dahi yok ortada. Faşist otoriter rejimin inşası bugünle birlikte resmi olarak başlamıştır.

Gezi ve Kobanî davaları açıldı. Onlarca siyasetçi gözaltına alındı, tutuklandı. 4 Kasım darbesinin Sincan adliyesindeki fotoğrafıdır bu. İşte darbe budur. Gezi direnişinden yargılanan arkadaşlarımızın fotoğrafı... Gezi direnişi bu ülkenin en onurlu toplumsal direnişiydi. Bizlerin ayağa nasıl kalkabileceğini gösteren bir direnişti. Sivil demokratik direniş, müebbetle cezalandırıldı. Bu darbe değil de nedir?"

"Emekliye kıyak yaptıklarını sanıyorlar”

"Emekli maaşının 12 bin 500 lira olduğunu açıkladılar. Emeklilere kıyak zam yaptıklarını zannediyorlar. Bunların verdiği bu zam ne bir kıyaktır ne bahşiş niteliği taşır. Saray 15 her saniyede bir emekli maaşı harcarken emekliye verdikleri 12 bin 500 TL! Biz emekli maaşının yoksulluk sınırının yarısı kadar olması gerektiğini altını defalarca çizdik. Başlatığımız Ekmek ve Adalet kampanyasında da emeklilerin yanında durmaya devam edeceğiz!"


Yorum Yazın