HEDEP grup toplantısı notları

Tuncer Bakırhan: Cumhuriyet'in 100 yılı darbelerle geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuncer Bakırhan: Cumhuriyet'in 100 yılı darbelerle geçti
Abone ol
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Cumhuriyet'in 100 yılı biz ötekileştirilenler için zor bir 100 yıl oldu. Cumhuriyet'in 100 yılında en başta Kürtler ve Aleviler olmak üzere, bütün farklı etnik ve inanç grupları asimileye edilmeye çalışıldı. Cumhuriyet'in 100 yılında yüzyıllardır  Türk-Kürt kardeşliği büyük darbeler yedirdi. Cumhuriyet'in 100 yılı darbelerle geçti. 

Cumhuriyet'in birinci 100 yılında Kürtçe halay yasak, düğünlerde Kürtçe türkü söylemek, halay çekmek yasak..

Cumhuriyet'in birinci yüzyılında sadece barış istiyoruz diye onlarca akademisyenin görevine son verildi. Kadın hakları kısıtlandı, gasp edildi, İşçilerin, emekçilerin adil ücret talepleri baskı ile karşılaşıldı. 

Bu yüzyılın son 20 yılı AKP-MHP iktidarı döneminde geçti...

MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize bir gerçekliği daha gösterdi. Bunların küfürden ve antidemoktatik uygulamaları savunmaktan başka amacı yok. Küfür ve hakretleri konuşmalarından çıkarınca bunlardan geriye bir şey kalmıyor. Tehdit ediyor, yetmiyor Celal Adan'ı savunuyor. İnsanın ağzına alamayacağı sözler için Bahçeli 'İsabetli sözlerdir' diyor. Biz grup böyle bir başkanvekilini tanımıyoruz. Haddinizi bilin. Sizin arkanızda mafyalar olabilir, bizim arkamızda halk var. Türkler, Kürtler, Ermeniler, Aleviler, emekçiler var.

"İsrail ile bugüne kadar Türkiye tarihinde olmadığı kadar, en yoğun ilişki içinde olan kişilerdir"

Sözde Gazze ile dayanışma mitingi düzenlendi. Hepimiz bekliyorduk ki kürsüde konuşan herkes, savaşı durduracak, önerilerde bulunacak ama maalesef Gazze Mitingi'nde iç politika ve yerel seçimler tartışıldı. Açık bir şekilde iktidar Gazze'deki mağduriyeti iç politikaya alet etti. En iyi bildikleri şey budur. Türkiye'de yolunca gitmeyen şeyleri gölgelemek için Gazze mitingi kullanıldı. İsrail'e terör devleti diyenler, İsrail ile bugüne kadar Türkiye tarihinde olmadığı kadar, en yoğun ilişki içinde olan kişilerdir. Mitingler yaptıkları, timsah gözyaşı döktükleri, Filistin de onların çok derdi değil. Çünkü 20 senede İsrail ile Türkiye'nin ekonomik ticaret hacmi yüzde 532 artmış


Yorum Yazın