HEDEP grup toplantısı notları

Tuncer Bakırhan: İttifaklara kapalı değiliz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuncer Bakırhan: İttifaklara kapalı değiliz
Abone ol
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Açıkça söyleyelim ittifaklara da kapalı değiliz. Bunun anlamı, her ittifakta olmak değildir. Halkımızın işine gelmeyen, halklarımızın, emekçilerimizin derdine çare olmayan ittifaklar bize dayatılırsa asla seçeneksiz değiliz. Bizler eğer bir ittifak yapılacaksak bu ittifakın açık ve şeffaf bir şekilde yapacağız" dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

AYM ve Yargıtay krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakırhan, " Biz buna ilk günden beri darbeye teşebbüs dedik. Erdoğan açık bir dille darbeye destek olmuştur. Bu teşebbüsün başında olduğunu bir kez daha aleni bir şekilde ifade etmiştir. Bu darbe teşebbüsünün asıl vurucu güçü küçük ortaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Tuncer Bakırhan'ın satır başları şöyle:

"Demokratik siyaseti hiçe sayan darbeci anlayış Türkiye'yi çoklu krizlerle baş başa bırakmıştır.  Darbe mekaniğinin güncel durumuyla karşı karşıyayız. Yargıtay ve AYM üzerinden başlayan bir tartışma var. Biz buna ilk günden beri darbeye teşebbüs dedik. Erdoğan açık bir dille darbeye destek olmuştur. Bu teşebbüsün başında olduğunu bir kez daha aleni bir şekilde ifade etmiştir. Bu darbe teşebbüsünün asıl vurucu güçü küçük ortaktır. Küçük ortak bugün yine esip gürlüyordur. Her hafta bir gün esip gürlemnin dışında başka bir bildiği yok. Biz de bu salonda küçük ortağa, biz demokrasi için ağır bedeller ödedik, senin tehditlerinden korkacak durumda değiliz diyoruz. Haddine bak diyoruz. Küçük ortak zaten düşüncesini açık ediyor. Anayasa mahkemesini kapatağız diyor. Erdoğan açıklamaları bu yaşananların önceden hazırlanmş bir darbe teşebbüsü olduğunu ortaya koyuyor. Bir taraftan yeni Anayasa tartışmaları yapıyorlar, diğer taraftan da yargı darbesine destek çıkıyorlar. 

Kazandığımız tüm yerleri daha güçlü kazanacağız. Kendimize güvenimiz tamdır. Bu kadar ödenen bedel ve çaba sonrasında bizler bulunduğumuz her yerde irademizin yerel yönetimlere yansımasını dağlayacağız. Açıkça söyleyelim: ittifaklara da kapalı değiliz. Önümüzdeki dönem hem bölgede hem batı da halklarımızın yoğun olarak bulunduğu kentlerde halklarımızın iradesinin yönetimlere yansıması için ittifaklara açık olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Bunun anlamı, her ittifakta olmak değildir. Halkımızın işine gelmeyen, halklarımızın, emekçilerimizin derdine çare olmayan ittifaklar bize dayatılırsa asla seçeneksiz değiliz. Bizler eğer bir ittifak yapılacaksak bu ittifakın açık ve şeffaf bir şekilde yapacağız. Halkımızın beklentisi de bu yöndedir. Bölgede kazanan Batı'dan jaybeden pozisyonundan çıkacağız. 


Yorum Yazın