Turizmcilerden oda fiyatlarında ekstra indirim: Otel fiyatları yüzde 80 düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizmcilerden oda fiyatlarında ekstra indirim: Otel fiyatları yüzde 80 düştü
Abone ol
Bu sene yüksek fiyatlar nedeniyle kötü bir başlangıç yaptığını dile getiren turizmci, çareyi fiyatları indirmekte buldu. Turizmciler, oda fiyatlarında ekstra indirimlere gitti. Eylül başından itibaren otel fiyatları yüzde 80’lere yakın oranlarda düşürüldü.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre, turizmci, sezonun uzama umuduyla eylül başından itibaren fiyatları yüzde 80’lere varan oranlarda düşürdü. Otellere turist gelmeye başladı ancak bu kez de kârlılık düştü. Maliyet-kur dengesizliğinden kaynaklı bu durumdan yakınan turizmci “Ya maliyet artışları durmalı, ya da kur bu ayarda güncellenmeli” diyor. Antalya’da temmuz ayında talep azalınca 2 kişi üç gecelik konaklama bedelini 62 bin 400 TL’den 29 bin 952 TL’ye düşüren oteller, şimdi aynı odayı 22 bin TL’ye satıyor.

“Yüzde 50 indirimli fiyatlar dolaşıyor piyasada”

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Kurucusu Serdar Karcılıoğlu, artan maliyetlere karşın sıcak para gelmesi ümidiyle fiyatların bu kadar geri çekilmesinin otel bütçelerini iyiden iyiye zorladığını belirtiyor ve şunları söylüyor:

"Biz sezonun ortasını kötü geçirmişiz, fiyatlarımız iyice ucuzladığı, otellerin neredeyse maliyetin altına indikleri bir dönemi dolu geçiriyoruz. Bu ne kadar kazanç sağlayabilir ki? Evet Bodrum’da oteller yüzde 70-80 civarında dolu ama fiyatlar yerlerde sürünüyor. Yüzde 50 indirimli fiyatlar dolaşıyor piyasada.”


Yorum Yazın