Türk sinemasının usta oyuncusu: Şener Şen

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. 26 Aralık 1941, Adana doğumlu. Asıl adı Ali Haydar Şen olup, babası Türk sinemasının önemli karakter oyuncularından olan Ali Şen’dir.

Bakırköy Ortaokulu’nda okudu ve İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. Gençlik yıllarında işportacılıktan dolmuş şoförlüğüne kadar çeşitli işlerde çalıştı.

1967 yılında, tiyatro sanatçısı Ergun Köknar’ın desteğiyle girdiği İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda, on üç yıl çalıştı. 

Yapımcı yönetmen Ertem Eğilmez’in keşfettiği bir sinema oyuncusu olarak, ilk kez, Rıfat Ilgaz’ın romanından sinemaya uyarlanan “Hababam Sınıfı” filminde, beden eğitim öğretmeni “Badi Ekrem” tiplemesi ile dikkatleri üzerine çekti. 

Rol aldığı “Süt Kardeşler”, “Şabanoğlu Şaban”, “Tosun Paşa”, “Kibar Feyzo” (1978), “Çöpçüler Kralı” ve “Davaro” (1981) adlı filmler ile artık seyircinin sevdiği bir oyuncu durumuna geldi.

İlk başrolünü Başar Sabuncu'nun Namuslu filmiyle alan Şen, sonrasında Züğürt Ağa, Milyarder, Muhsin Bey, Arabesk filmlerinde unutulmaz karakterlere imza attı. 1996'da gelen “Eşkıya” ise Şen’in kariyerinin olgunluk safhasının ilk adımı aldı.

Çok sevilen televizyon dizisi İkinci Bahar, 2005 tarihli Gönül Yarası, 2007’de gelen Kabadayı ve son olarak imza attığı Av Mevsimi, usta oyuncu olarak anılan Şener Şen’in son dönem filmleri arasında yer almaktadır.


Yorum Yazın