Türk Telekom CEO'su Ümit Önal: "Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Telekom CEO'su Ümit Önal: "Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz"
Abone ol
Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, internet fiyatları konusunda yaptığı açıklamada Türkiye’deki internet tarifelerinin, sudan ucuz olduğunu belirtti.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, CNBC-e'ye verdiği röportajda, internet fiyatları ve altyapı çalışmalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Önal, Türkiye'deki internet tarifelerinin diğer ülkelerle kıyaslandığında uygun olduğunu vurgulayarak, yüksek enflasyon sebebiyle bazı fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Önal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Vatandaşlarımız marketlerde zamlarla karşılaşırken, internet sektöründe yıllık taahhütler gereği fiyatlar sabit kalabiliyor. Ancak, sosyal medyada dillendirilen yüzde 200-300 oranındaki zamlar gerçeği yansıtmıyor. Türkiye’de internet fiyatları, Avrupa ve Irak gibi birçok ülkeye göre oldukça uygun. 4 kişilik bir ailenin aylık su tüketimi ile bir kıyaslama yaparsak 'Türkiye’de internet tarifeleri sudan ucuz' demek yanlış olmaz."

Fiber Erişimde Büyük Atılım
Ümit Önal ayrıca, Türkiye’deki fiber altyapı çalışmalarına değinerek, birkaç yıl içinde fibere erişimi olmayan hane kalmayacağını müjdeledi. 2024 yılı sonuna kadar fiber ağ uzunluğunun 449 bin kilometreye, fiber kapsama alanının ise 32,4 milyon haneye ulaşacağını açıkladı. Ayrıca, Fiber Mobilite Çağı'nın başladığını ve fiber gücünün mobil hizmetlere taşınacağını belirtti.


Yorum Yazın