Türkiye, olimpiyatlara ilk defa kadın kürek sporcusu gönderiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye, olimpiyatlara ilk defa kadın kürek sporcusu gönderiyor!
Abone ol
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota alarak, Türkiye’yi temsil edecek ilk kadın kürek sporcusu Elis Özbay, yoğun bir tempo ile müsabakalara hazırlık içerisinde. İsviçre’de 7 Haziran tarihinde düzenlenen Kürek Dünya Olimpiyat Kota Yarışları’nda elde ettiği sıralama ile olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Özbay, daha önce pek çok spor dalında faaliyet gösterdiğini ve kürek ile 2017 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı altında tanıştığını belirtti.

2001 doğumlu milli kürekçi Özbay, büyük bir gurur ve heyecan yaşadığını ifade ederek, ”Olimpiyatlara katılacak ilk kadın sporcu olmak hem kişisel anlamda hem de profesyonel spor yaşantım adına çok gurur verici bir şey. Bayrağımı, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda çok iyi yerlere taşımıştım. Ancak ilk kadın olarak olimpiyatlarda bayrağımı tekrardan dalgalandıracak olmak, onu daha yükseğe taşıma fırsatını elde etmek çok gurur verici” şeklinde konuştu.

”Hedefim sıralamada ilk 10”

Üzerinde 100 yıllık olimpiyat tarihinde ilk kadın kürekçi olacak olmanın baskısını hissettiğini dile getiren Özbay, ”Bu baskıyı güzel bir şekilde yönlendirip performansımı yukarı taşımama, bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandırmama ve Türk kadınının neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterebileceğime katkı sağlayabileceğime inanıyorum” dedi.

Özbay, kariyerinde daha önce pek çok derece elde ettiğini, ancak olimpiyatların bunlardan daha farklı olacağını ifade etti. Özbay, ”En başta ülkem ve bayrağım, sonra dünyanın en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe, sonrasında ise kişisel derecelerim, hırslarım için yarışıyorum” sözlerini vurgulayarak, ” Hedefim sıralamada ilk 10 içerisinde olmak. Kendimden yaşça büyüklerle yarışacağım ve ilk defa katılacağım. Burası benim için bir tecrübe edinim sahnesi de olacak. Bol tecrübeyle, en güzel ve sakatlıksız sonuçlarla ülkeme dönmeyi istiyorum” dedi.

Gençlere umut olmak istiyor

Özbay, kariyeri ile gelecek nesillere ve kürek sporuna başlamak isteyen gençlere umut olmak istediğine vurgu yaparak, ”Ben de yaptıklarım ve yapacaklarım ile onlara örnek olmak istiyorum. Bunu bu spora gönül veren tüm küçük kardeşlerime söylüyorum ve onları buralarda görmeyi istiyorum. Suyun üstünde olmak gerçekten çok farklı ve mükemmel bir his” ifadelerini kullandı.

Özbay’ın antrenörü Gökhan Dalgıç ise milli sporcuyu U-19 takımlarında antrenmana çıktığı dönemden beri tanıdığını belirterek, Paris yolundaki hazırlıkları birlikte yaptıklarını söyledi. Dalgıç,  ”Şu anda Türk kürek tarihinde başarı anlamında en kariyerli sporcumuz diyebiliriz” diye bahsettiği Özbay için, ” Türk kürek tarihine geçen ilk kadın olimpiyat kotasını alan sporcu unvanı da eklendi bu başarılara. Bu süreçte ve sonrasında birçok antrenörümüzün kendisinin üstünde çok büyük emekleri var kulübümüzde ve milli takımda” sözlerini kullandı.


Yorum Yazın