Zuckerberg konuya el attı!

Twitter’a dişli rakip Threads geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Twitter’a dişli rakip Threads geldi
Abone ol

Platformu aktif hale getireli yalnızca 7 saat oldu fakat kullanıcı sayısı şimdiden 10 milyonu aştı bile. Threads platformunun ne gibi özellikleri var? Bize Twitter’da olmayan neleri vadediyor? Bunlardan bahsetmek istedik sizlere...

Muhalif Analiz - Oğuz Büber

Mikroblog mantığıyla işleyen sitelerin en popüleri Twitter, sosyal medya kullanıcılarının büyük bir kısmını geçtiğimiz hafta çileden çıkarmıştı. 

Herkesin özgürce erişim imkanına sahip olduğu platforma birden kısıtlama getirilmiş, kullanıcılar ilk anda nasıl bir çözüm üreteceklerini de bulamamışlardı.

Anlık sorunlarda herkes problemin çözümünü Twitter’da bulurken Twitter’da sıkıntı yaşanınca insanlar nerede çözüm bulacaklarını da bilemediler.

Aslında Threads de, tam da Twitter’ın bu saçma hamlelerine deva olarak geldi. Herhangi bir sıkıntı yaşandığında insanlar direkt Threads’de durumu değerlendirme şansına sahip olabilecekler.

Tabii bu başlangıç için geçerli. Zaman içerisinde kullanıcılara vaat ettikleriyle Threads Twitter’ı geride de bırakabilir. Buna olanak tanıyan yegane kişi ise Elon Musk olacaktır. 

Musk geldiğinde beri Twitter için aldığı kararlarla platformun tüm kullanıcılarını rahatsız ediyor. Uygulama üzerinden para kazanma yöntemlerine geçiş yapmak ve kullanıcıları da buna teşvik etmek istiyor. Oysa sitenin kurucusu Jack Dorsey döneminde hiç böyle sorunlar yaşanmamıştı. Hatta hiç sorun yaşanmadı desek yalan olmaz. Musk döneminde ise alınan her karar bir olay oldu. 

Gelelim bu çiçeği burnunda uygulama Threads’in bize Twitter’dan farklı olarak bizlere neler verebileceğine…

Şu an için belirtmek gerekir ki, uygulama herhangi bir yeniliğe ya da farklılığa yer vermemiş. İki uygulamanın da işleyiş mantığı aynı.

Threads’ın standart gönderi karakter uzunluğu ve video uzunluğu Twitter’ın iki katına yakın sadece. Twitter bu işlemlerde (karakter uzunluğu ve video uzunluğu) özgürlüğü, paralı tarifesi olan Twitter Blue’da sunuyor onu da belirtmekte fayda var.

Farklılık konusunda şunu belirtebiliriz. Threads verileri Instagram veri tabanından çekeceği için orada arkadaş olduğunuz kişilerin hepsi de entegre şekilde uygulamaya transfer olabilecek. Bu entegrasyon; Instagram’da engellenen kişilerin, Threads’te engelli olmasına kadar detaylı şekilde işlenmiş.

Elon Musk’ın Twitter’ı eline geçirdiği ve kullanıcılara adeta zulmettiği bu dönemde; Threads belki bir seçenek, belki de bir tehdit unsuru olacaktır. 

Twitter benzeri hiçbir uygulama (Mastodon, Bluesky, Truth Social gibi) Musk’ı korkutmadığı için milyarder isim kafasına ne eserse kimseye aldırmadan faaliyete geçirebiliyordu. 

Threads, Musk bir adım atarken iki defa düşünmesini sağlayacağı için sosyal medya kullanıcıları için olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir.

Öte yandan, Facebook ve Instagram gibi dünya çapında başarısını kanıtlamış uygulamaların da sahibi olan Mark Zuckerberg’in yeni projesi Threads heyecan vermiyor da diyemeyiz…


Yorum Yazın