UNICEF: 370 milyondan fazla kadın çocukken cinsel saldırıya maruz kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
UNICEF: 370 milyondan fazla kadın çocukken cinsel saldırıya maruz kaldı
Abone ol
UNICEF raporuna göre dünya genelinde 370 milyon kadın çocukken cinsel saldırıya uğradı. Çevrimiçi ve sözlü şiddet eklendiğinde bu rakam 650 milyona çıkıyor.

UNICEF, yayımladığı son raporda, dünya genelinde 370 milyondan fazla kadının çocukluk döneminde cinsel saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Bu rakam, her 8 kadından birine tekabül ediyor. UNICEF, bu raporun, çocukluk dönemindeki cinsel şiddeti konu alan ilk kapsamlı çalışma olduğuna dikkat çekti.

Rapor, sadece fiziksel temas içeren saldırıları değil, aynı zamanda çevrimiçi ve sözlü tacizleri de içeriyor. Bu tür "temas içermeyen" şiddet biçimleri de dahil edildiğinde, mağdur sayısı 650 milyona yükseliyor. Bu, dünya genelinde her 5 kadından 1'inin cinsel şiddete maruz kaldığını gösteriyor.

Raporda, Sahra Altı Afrika 79 milyon mağdur ile başı çekerken, Doğu ve Güneydoğu Asya, Orta ve Güney Asya, Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Karayipler, Kuzey Afrika, Batı Asya ve Okyanusya’da da yüksek sayılarda mağdur olduğu vurgulandı.

UNICEF, mültecilik gibi kırılgan ortamlarda riskin daha da arttığını belirtti. Mülteci kız çocukları, her 4 kişiden 1’inden fazlasının çocukluk çağında cinsel saldırıya uğradığını bildiriyor.

Raporda ayrıca erkek çocuklarının da cinsel saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. Yaklaşık 240 ila 310 milyon erkek çocuk, cinsel şiddetten etkilenirken, temassız saldırılar da dahil edildiğinde bu sayı 530 milyona çıkıyor.


Yorum Yazın