Ursula von der Leyen, yeniden Avrupa Komisyonu Başkanı seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ursula von der Leyen, yeniden Avrupa Komisyonu Başkanı seçildi
Abone ol
Ursula von der Leyen, Avrupa Komisyonu Başkanlığı görev süresini ikinci dönem için uzattı. Strazburg'daki oylamada 401 oy alarak ihtiyacı olan çoğunluktan 40 fazla oy aldı.

Avrupa Parlamentosu, Ursula von der Leyen'in Avrupa Komisyonu Başkanlığı görev süresini ikinci bir dönem için uzatma kararı aldı. Strazburg'da yapılan gizli oylamada 401 Avrupa Parlamentosu üyesinin desteğini alan von der Leyen, ihtiyacı olan çoğunluktan 40 fazla oy alarak görev süresini uzattı.

Merkez sağ Avrupa Halk Partisi'nden (EPP) von der Leyen, ilk kez 2019 yılında bu göreve seçilmişti. Yeni oylama sonucunda, AB'nin başında beş yıl daha görev yapacak.

Oylama öncesinde Avrupa Parlamentosu üyelerine hitaben bir konuşma yapan von der Leyen, askeri harcamaları artırarak Avrupa savunmasını destekleyeceğini ve iklim hedeflerine bağlı kalacağını vurguladı. Ayrıca, "Avrupa yaşam tarzını yok eden demagoglar ve aşırılık yanlıları" olarak adlandırdığı kişilere karşı Parlamento'daki "tüm demokratik güçlerle" iş birliği yapma sözü verdi.


 


Yorum Yazın