Usta oyuncu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Usta oyuncu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti
Abone ol
Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Ahmet Uğurlu yaşamını yitirdi. Uğurlu'nun vefat haberini ünlü komedyen Cem Yılmaz X hesabından : 'Gençlik kahramanımızdı' mekanı cennet olsun mesajıyla duyurdu.

Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti, Uğurlu'nun vefat haberini ünlü komedyen Cem Yılmaz X hesabından : 'Gençlik kahramanımızdı' mekanı cennet olsun mesajıyla paylaştı.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Uğurlu kimdir?

Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952 yılında Konya'da dünyaya geldi. Ahmet Uğurlu'nun babası sağlık memuru, annesi Çorumlu bir ev hanımı. Babası tayinen Konya'ya gelip burada yaşarlarken, Ahmet Uğurlu ilk okula başlamadan Bursa'ya tayini çıkar, böylece Ahmet Uğurlu'nun gençliğinin büyük bir kısmı Bursa'da geçer. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da bitirdikten sonra Gazi ÜniversitesiResim bölümünü kazanıyor.

Uğurlu, nasıl tiyatrocu olduğunu şöyle anlatıyor; "Tesadüfen tiyatrocu oldum. Bir mahalle arkadaşım Devlet Tiyatroları'nın açtığı bir kursa katılmak için beni de götürdü. Kapıda bekliyordum, işler uzayınca içeri girdim. Çok kalabalıktı içerisi. O sırada seçme yapılıyordu. "Gökyüzünden üveyikler uçar' diye birmleydi. Benim de ağzımdan gayri ihtiyari çıktı. 'Sen de buraya' dediler, birden hoşuma gitti. Dilekçemi verdim ve kurslara katılmaya başladım. Üç ay içinde ikinci derecede rollere çıkmaya başladım. Sonra Ankara Konservatuar'ını okudum. Profesyonel oyunu ilk kez ben orada gördüm, o güne kadar görmemiştim." Girenlerin yüzde doksan dokuzu bırakıyor. Fakat o devam ediyor ve Bursa Devlet Tiyatrosu'nda ikinci derecede rollerde oynuyor. Çok geçmeden Ankara'da Hacettepe Devlet Konservautarı'nda okuyor. Sonrasında on üç sene boyunca devlet tiyatrosunda bir çok oyunda rol alıyor. Uzunca bir zamandan sonra Atıf Yılmaz'dan bir film teklifi alıyor. İşte o zaman İlk filmi Mine ile sinemaya adım atmış oluyor.

Ahmet Uğurlu döneminin en başarılı oyuncularından biri. Kendisinin yerli yabancı birçok ödülü bulunuyor. Fakat onu sadece oynadığı filmlerle veya tiyatro sahnesinde görebiliyorsunuz. Şu anki konumundan hayli memnun. Her televizyon programına çıkmıyor, röportaj vermiyor, her oyunu oynamıyor, seçiyor, yani para ve ün için çalışmıyor.

Ahmet Uğurlu, Necef Uğurlu ile evli ve Orhan adında bir oğlu var. 1991 yılında boşandılar.

 


Yorum Yazın